Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z cukrářky tankistkou! Maminka Taťána (23) se rozhodla bránit zemi proti okupantům

Autor: rix - 
13. června 2022
14:14

Když Rusové 24. února vtrhli na Ukrajinu, Taťáně Čubar se život doslova obrátil život na ruby. Ze šťastné cukrářky a maminky, která neměla příliš starostí, se stala odvážná tankistka! Na kontě už má několik kusů zničené ruské techniky. 

Jak na Twitteru informoval GolosUkrainy, máma od dvou dětí se rozhodla vzít osud do svých rukou a namísto úprku se vrhla vstříc proti ruským silám. Než začala v její zemi válka, živila se Taťána jako cukrářka. Sladkou práci ale vyměnila za kovový tank. 

K práci cukrářky se bohužel jen tak nevrátí. Situace v její rodné zemi je stále velmi napjatá. Ruské síly s podporou dělostřelectva zaútočily na centrum Severodoněcka a vytlačily z něj ukrajinské jednotky, uvedl ukrajinský generální štáb.V jihoukrajinských městech Cherson a Melitopol, která ovládají ruští vojáci, začalo vydávání ruských pasů místním obyvatelům.

9:07
Dnes

Polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz uvedl, že jeho země je připravena pomoci Ukrajině při návratu mužů v branném věku do vlasti. Jak by chtěla Varšava v tomto ohledu konkrétně pomoci, neupřesnil. „Myslím, že mnoho Poláků je pobouřeno, když vidí mladé ukrajinské muže v hotelích a kavárnách a když poslouchají, jak velké úsilí musíme vynaložit, abychom pomohli Ukrajině,“ řekl Kosiniak-Kamysz.

8:29
Dnes

Dana Drábová,.šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, ani na cestách nevynechává své ranní hlášení o radiační situaci na Ukrajině. „Zůstává normální,“ tweetuje z kyperské Larnaky a přidává svou fotku u památníčku ukrajinských obětí.

7:39
Dnes

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na ukrajinskou Čerkaskou oblast, kde poškodilo klíčovou infrastrukturu. Zranění utrpělo šest osob. S odvoláním na tamní úřady o tom informovala agentura Reuters.

„Ráno nepřítel zaútočil na naši Čerkaskou oblast. Proti vzdušnému cíli byla nasazena komplexní protivzdušná obrana,“ uvedl v prohlášení šéf čerkaské oblastní vojenské správy. Útok si podle předběžných informací nevyžádal žádné oběti na životech, lékařskou pomoc zatím vyhledalo šest osob.

Zobrazit celý online

Video  Tisíce Ukrajinských vojáků v zajetí. Babiš půjde před soud. A co se dělo po pohřbu Abrháma?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa