Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

„Denacifikujeme svět. Nebude žádné slitování.“ Putinův muž Solovjov pohrozil Západu

Autor: for - 
26. dubna 2022
10:11

Známý propagátor ruské politiky a moderátor Vladimir Solovjov, kterému podle Vladimira Putina údajně hrozil atentát, se opět ukázal jako hlas Kremlu. Na ruské státní televizi se rozvášnil a prohlásil, že se speciální operace posunula do nové fáze. A to do takové, ve které by se měl „denacifikovat“ svět. Otevřeně mluvil o tom, že se v podstatě otevřela válka Ruska s NATO a že by se měl Západ připravit na to, aby měl dost zbraní a mužů. A taky by se měl připravit na to, že nebude žádné slitování.

Moderátor a známý Putinův patolízal Vladimír Solovjov na ruské státní televizi opětovně nešetřil výhrůžkami. Ve vysílání začal mluvit o tom, že speciální vojenská operace - jak se válka s Ukrajinou v Rusku nazývá -  „vstoupí do nové fáze“. 

Tato nová fáze by neměla znamenat pro Evropu nic dobrého, jak hned dodal tento známý propagátor putinovské politiky. „De-facto začínáme vést válku proti zemím NATO. Budeme drtit válečnou mašinérii NATO i občany zemí NATO. Až tato operace skončí, NATO se bude muset zeptat samo sebe: Máme dost, abychom se ubránili? Máme lidi, abychom se bránili? A žádné slitování nebude,“ uvedl. A pro pořádek raději poslední větu zopakoval. „Nebude žádné slitování.“ 

22:23
19. 4. 2024

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
19. 4. 2024

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

21:13
19. 4. 2024

Česko vydá na Ukrajinu Timura Treťjakova odsouzeného na 22 let vězení za nájemnou vraždu řidiče Sazky a za pokus o vraždu arménského podnikatele. Televizi Nova to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka. Nova uvedla, že Treťjakov by se mohl na Ukrajině zapojit do bojů při obraně proti ruské agresi. Kdy muž z Česka odjede, záleží podle televize na tom, kdy pro něj Ukrajina pošle eskortu.

Treťjakov se podle pravomocného rozsudku vydal v listopadu 2007 vraždit na pražské Vinohrady. Dostal zakázku, aby tam zlikvidoval podnikatele, který jezdil v luxusním voze bentley. Shodou okolností tehdy na daném místě zastavil s jiným autem téže značky řidič ředitele společnosti Sazka. Treťjakov šoféra zastřelil. O dva týdny dříve navíc Treťjakov napadl na Václavském náměstí arménského podnikatele, kterého devětkrát bodl nožem. Napadenému cizinci zachránila život včasná operace.

Zobrazit celý online

Musíme jednat tvrději, musíme denacifikovat svět

Nová fáze speciální operace pak bude podle tohoto propagátora tvrdá. „Musíme jednak jinak, jednat mnohem tvrději,“ uvedl ve své plamenné řeči. Nutno dodat, že se nejedná o první takový monolog, ve kterém Solovjov připomíná spíše hlas Kremlu, než nestranného moderátora. 

I tentokrát si stál moderátor za tím, že speciální ruská operace cílí na to, aby denacifikovala Ukrajinu. Podotknul nicméně, že se problém s nacisty netýká jen okupované země. „Nejen Ukrajina bude muset být denacifikována. Válka proti Evropě a světu dostává konkrétnější obrys,“ konstatoval minulý týden na ruské televizi. Jeho řeč nyní koluje na sítích. 

Jeho projev trval mnohem déle, vedle posunu speciální operace se pozastavil také nad tím, že je Moskva obviňována z genocidy. Podle něj by toto obvinění mělo být namířeno spíše na Spojené království, které podle něj chystá jaderný útok na Rusko. 

Jak již bylo zmíněno, Solovjov se nevyjadřuje proti Západu poprvé, stejně tak to není poprvé, co mluví o posunu speciální vojenské operace. Mezi jeho vyjádření se řadí například: Rusko musí udělat pořádek v Evropě, Ukrajinou počínaje. Případně i: Do léta bude nastolen nový světový řád. Před měsícem ve svém pořadu rovněž vykřikoval, že se Rusko na Ukrajině rozhodně nezastaví.

Důvody ke zlobě a výhrůžkám tento propagátor nejspíše i má. Jakožto člověka, který je považován za propagátora Putina a za oligarchu, se jej totiž citelně dotknuly sankce, které byly proti Rusku uvaleny. „Srolte si je a strčte si je do p*dele,“ lámal rukama poté, co první z nich vstoupily v platnost. 

Video  Blesk Podcast: Média v Rusku mají notičky. Putin neuhlídal influencery  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Kvůli sankcím může Solovjov přijít například o luxusní nemovitosti u Komského jezera v Itálii. Díky dvěma vilám v Itálii se také tento moderátor v roce 2019 zviditelnil - o vilách se totiž dozvěděl opoziční aktivista Alexej Navalnyj. Počátkem dubna se pak jedna z jeho vil v Itálii stala terčem vandalů a žhářů.

Video se připravuje ...
Další videa