Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putin Západu ukazuje svaly. Analytik zmínil páky, kterými Rusko tlačí i na Česko

Video se připravuje ...
Autor: vol - 
13. ledna 2022
05:00

Jednání se Severoatlantickou aliancí (NATO) o budoucnosti Ukrajiny a zároveň přispěchání Kazachstánu na pomoc v době občanských protestů. Rusko mělo v těchto dnech opravdu na pilno a podle slov analytika Asociace pro mezinárodní otázky Pavla Havlíčka v pořadu Epicentrum už zahnal Vladimir Putin jistým způsobem Západ ostudně do kouta. 

„Společná řeč byla vyloučená,“ hodnotí jednátí NATO s Ruskem analytik. „Všichni spojenci dlouhodobě ujišťují Ukrajince, že se nebude jednat bez nich. Ale vidíme, že Rusko už Západ pod tíhou toho obrovského vojska, které je na ukrajinských hranicích, dotlačilo k tomu, že se dnes bavíme ve formátu, který dnes Ukrajinu nezahrnuje. A to je ostudné,“ říká.

„Když jsme svědky toho, že na ukrajinských hranicích je shromážděno sto tisíc ruských vojáků a nespočet vojenské techniky, tak Západ musí nasadit své prostředky. My disponujeme politickými a diplomatickými nástroji a Rusko naproti tomu těmi velmi silovmi. V tomto ohledu má silné páky, jak na Západ tlačit,“ popisuje Havlíček s tím, že je nyní názorně předvedlo v bleskurychlém zásahu při potlačování povstání v Kazachstánu. 

„Vidíme tady, jakým způsobem se dokáže Rusko zaktivizovat, jak umí zasahovat do vnitřních poměrů ostatníc států. Rusku se nyní hodí, že může i tady demonstrovat svoji sílu. Ukazuje svaly na mezinárodní půdě a říká: podívejte, já jsem ten hráč, který rozhoduje o budoucnosti toho a onoho regionu,“ vysvětluje analytik úzkou souvislost s děním na ukrajinských hranicích a v Kazachstánu.

bizon_pepa ( 13. ledna 2022 10:54 )

Pokud ukrajina zůstane samostatná tak je to ideální nárazníkové pásmo a koridor nebude aktuální. Vpodstatě pouze reagují na vzniklou situaci a ještě k tomu si dělají z celého nato srandu. To sice haraší zbraněmi a všechna cvičení přenesla co nejvíce na východ, ale do UA vtrhnout stejně nesmějí. Přesněji řečeno neměli by.

deratizater ( 13. ledna 2022 10:50 )

rusofobní análnické pindy. Vystresované obklíčené Rusko má právo se bránit.Jak by se se rozzuřili Američani kdyby v Mexiku cvičili ruští vojáci?

provokaterka ( 13. ledna 2022 10:11 )

Ano mají dolar,podložený jedničkami a nulami a dluhy v Číně.

98ab ( 13. ledna 2022 09:34 )

Američani mají základny po celým světě,vyvolávají barevný revoluce aby ovládali další země,ale Rusko se roztahuje.Tak to ten Váš specialista je asi od někoho dobře placený.

johnny stopper ( 13. ledna 2022 09:26 )

...překlepy vyhrazuji, píšu na matladle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa