Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tetjana byla unesena a znásilněna čečenskými vojáky! Pak jí podřízli hrdlo a zakopali ji na zahradě

Autor: pma - 
12. dubna 2022
14:15

Na nově zveřejněných záběrech, které na twitteru ukázal ukrajinský poradce ministra vnitra Anton Geraščenko, je vidět zdevastovaný a vyrabovaný dům v Makarivu nedaleko Kyjeva. V tom byla čečenskými vojáky vězněna, znásilňována a nakonec i zavražděna Tetjana Zadorožniaková. U jejího domu na ni stále oddaně čekal devítiletý pes Reeny, než se ho ujali příbuzní zesnulé.

Na veřejnost prosakují další děsivé zprávy o válečných zločinech spáchaných během války na Ukrajině. Podle informací, které zveřejnil britský deník Daily Mail s odkazem na poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Geraščenka, měli čečenští vojáci unést Tetjana Zadorožniakovou z jejího domu a několik dní ji věznit a brutálně znásilňovat. Poté ženě bojovníci čečenského vůdce Ramzana Kadyrova podřízli hrdlo a zakopali její tělo na zahradě. K činu mělo dojít 15. března.

Převrácený nábytek a krvavé prostěradlo

Tetjana čekala ve svém domě na přítele, aby mohli společně odejít a uniknout z města před Rusy. To se jí ale bohužel dle zpráv nepovedlo. „Jeden z čečenských vojáků ji odvedl do vedlejšího domu, kde ji znásilnil a podřízl jí hrdlo. Nikdo jí nemohl pomoci, protože obyvatele Makarivu Rusové zavřeli do sklepů,“ napsal na twitteru Geraščenko. Čečenský voják, který Tetjanu znásilnil a zabil, měl být údajně dle slov tamních obyvatel krátce po činu popraven.

Na videu, které poradce ukrajinského ministra vnitra zveřejnil na twitteru, jsou vidět záběry z domu, kde byla Tetjana vězněna a mučena. Na nich jsou patrné také stopy po rabování, převrácený nábytek ale i krví potřísněné prostěradlo, kde ženu vojáci zřejmě znásilnili a zabili. „O můj bože, to je hrozné,“ vzlyká kameramanka, která video natáčela.

Věrný pes čekal na svou mrtvou paničku

Na dalších zveřejněných záběrech se nachází Tetjanin devítiletý pes Reeny. Čtyřnohý přítel bohužel vůbec neví, co se s jeho paničkou stalo a čeká na ni přes měsíc u jejího domu. Podle posledních zpráv se Reenyho ujala rodina zesnulé Tetjany, u které pes snad najde nový domov.

22:06
Dnes

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
Dnes

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelování ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
Dnes

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Zobrazit celý online

Video  Boje na Ukrajině, příspěvky na ubytování uprchlíků a Tereza H. může do Česka!  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa