Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

CELÝ ZÁZNAM: Fiala v Blesku o základně USA, pomoci Ukrajincům i rekordním zdražování v Česku

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
14. dubna 2022
13:40
Autor: simao, vr - 
11. dubna 2022
10:06

Pořad Ptám se, pane premiére se vrátil na Blesk.cz! Předseda vlády Petr Fiala (ODS) odpovídal na dotazy moderátora Jaroslava Šimáčka i některé z těch, které zaslali čtenáři Blesku. Témata byla jasná: válka na Ukrajině, uprchlická krize, ale i zdražování v Česku a to, zda vláda během těžkých chvil nezapomíná i na české občany. Řeč přišla i na dění kolem Hradu a prezidenta Miloše Zemana včetně jeho poslední značně kontroverzní milosti.

Ve čtvrtek usedl do »horkého křesla« ve studiu Blesku předseda vlády Petr Fiala (57, ODS). A zahájil tak cyklus pravidelných rozhovorů v rámci pořadu Ptám se, pane premiére, do kterého v minulosti chodili Bohuslav Sobotka (50, exČSSD) i Andrej Babiš (67, ANO).

Tentokrát došlo na aktuální válečnou situaci na Ukrajině, rekordní zdražování v Česku, pomoc Ukrajincům, kteří k nám uprchli, anebo také skandály, jimiž zásobuje veřejnost Pražský hrad Miloše Zemana (77).

Scénář byl navíc proložen dotazy, které jste nám v uplynulých dnech posílali vy, naši čtenáři. 

22:06
Dnes

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
Dnes

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelováních ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
Dnes

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Zobrazit celý online

O základně v Česku

S Fialou jsme probrali mimo jiné nápad postavit v Česku americkou vojenskou základnu. Tu by u nás chtěla ministryně obrany Jana Černochová (48, ODS). Podle Fialy není základna na pořadu dne, tématu se dotkl i při večeři s prezidentem Milošem Zemanem. „Jenom řekl - s tím já bych nesouhlasil,“ tlumočil v Blesku Zemanův názor.reagoval dosud pro Aktuálně.cz Fiala.

Podívejte se na celý záznam pořadu.

Video  Ptám se pane premiére CELÝ ZÁZNAM  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa