Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující rozkaz ruského velitele o civilistech: »Zabijte je všechny!« přikázal svým mužům

Autor: rc - 
10. dubna 2022
14:18

Děsivý rozhovor mezi ruskými vojáky zachytila ukrajinská rozvědka. Ruský velitel v něm vydává rozkaz, aby podřízení stříleli do civilistů! Podle záznamů doslova říká: „Zabijte je všechny“! Příkaz měl údajně vydat ve vesnici poblíž přístavního města Mariupolu, kde Rusové napáchali hrozná zvěrstva.

Ukrajinská rozvědka zachytila rozhovor, který proběhl mezi ruským velitelem a jeho muži. Podle informací britského deníku Metro se jedná o jednotky, které se nacházaly ve vesnici poblíž Mariupolu. Nejmenovaný voják vydává rozkaz, aby jeho muži stříleli do civilistů. „Zabijte je všechny. Co čekáte sr*ači? Popravte všechny. Rozumíte?“ říká vojákům, kteří zřejmě váhali rozkaz vykonat. „Co to s vámi je, sr*či?“ říká.

Ukrajinská zpravodajská agentura SBU publikovala zachycený rozhovor na sociální síti Facebook. V záznamu je nadále slyšet, jak si voják stěžuje, že nemá dostatek mužů. „Je to v pr*eli,“ říká, když je jeho jednotka donucena jít do vesnice, kde je přesila nepřátel.

Mariupol byl dlouho okupován ruskými vojsky, jež tam páchala zvěrstva. Porušovali dohodu o humanitárních koridorech a pálili do civilistů, jež se snažili opustit město. Ukrajinské úřady uvedly, že Rusové změnili Mariupol na tábor smrti. Rusové bombardovali nemocnice a v jedné z nich uhořelo padesát lidí. „Rusové proměnili celé naše město na tábor smrti. Tohle už není Čečensko nebo Aleppo. To je nová Osvětim nebo Majdanek,“ uvedl starosta města Vadym Bojčenko.

22:06
2. 5. 2024

Vážení čtenáři, těšíme se na shledanou zase zítra, pro tuto noc se online zpravodajství k dění na Ukrajině odmlčí.

22:01
2. 5. 2024

„Předvolební výroky Andreje Babiše podněcující protiukrajinské nálady považuji za nevhodné, nefér a nebezpečné,“ tweetuje prezident Petr Pavel. „Ale kampaň jeho oponentů, která z něj a hnutí ANO dělá zastánce ruských zájmů, je stejně nefér a stejně nebezpečná. Jedno ani druhé politickou kulturu v naší zemi nezlepší a důvěru občanů v politiky nezvýší,“ komentoval falešné webové stránky, jimiž koalice SPOLU paroduje slogan ANO a překrucuje ho na „Rusko, pro tebe všecko“.

21:20
2. 5. 2024

„Vyzýváme naše partnery ze zemí světové většiny, aby projevili ostražitost a nenechali se zatáhnout do další protiruské provokace Kyjeva a Západu, které nejsou zaměřeny na mír, ale na pokračování konfrontace s Ruskem,“ zdůraznila mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. Rusko se podle ní nehodlá zúčastnit nejen summitu o Ukrajině ve Švýcarsku, ale ani dalších akcí, na kterých by se probíral mírový plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, a to „ani v případě, že nás pozvou“.

Zobrazit celý online

VIDEO: Ohavný masakr civilistů v Buči: Těla se válí po ulicích

Video  Ohavný masakr civilistů v Buči: Těla se válí po ulicích  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa