Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

TikToker vydal nepravdivé video, že Ukrajinci vykradli supermarket! Informaci měl prý od hlídače

Autor: rc - 
11. dubna 2022
21:24

TikToker Cyril Ladič alias „čokoládový král“, jak si říká na sociální síti, má pořádnou základnu fanoušků. Sledují ho přes 150 tisíc lidí. Kvůli jednomu ze svých příspěvků však měl opletačky s policií. Na svém profilu publikoval video, v němž tvrdil, že Tesco v Jirkově vykradli Ukrajinci! To však vyvrátila státní policie i obchodní řetězec. TikToker pro Rozhlas uvedl, že mu informaci o krádeži sdělila ochranka obchodu a sdílení videa lituje!

Před dvěma dny se na tiktokovém profilu Cyrila Ladiče, který na sociální síti vystupuje pod jménem cokoladovy_kral_33, objevilo video, v němž svým fanouškům říká, že o něm začala psát média! Popularitu si prý získal publikací videa z Tesca v severočeském Jirkově. Ladič ve videu tvrdil, že místní supermarket přepadli Ukrajinci a vykradli jej. „Pamatujete si, jak jsem natáčel to videjko, v tom Tescu? Tak to byla dezinformace,“ sděluje svým fanouškům.

„Nebyla to žádná pravda, jelikož ostraha mě poprosila, protože vědí, že tam chodím pravidelně, tak mě poprosili, abych natočil videjko a nic z toho nebyla pravda,“ dodal s tím, že hlídače, od nějž informaci získal, zná dlouho a proto mu naprosto věřil a nepokládal za důležité, si informaci ověřit.

„Já jsem si to neověřoval z toho důvodu, protože jsem si říkal, jsou to sekuriťáci, tak to musí vědět, co se stalo,“ vysvětlil ve videu a důvody, proč video publikoval, aniž by po informacích pátral, vysvětlil i pro Rozhlas. „Ty nevíš, co se stalo? Naběhli sem tři Ukrajinci,“ citoval slova hlídače, který i popsal, jak ke všemu mělo dojít. Ukrajinci prý začali krást ve velkém a Tesko chtělo celou událost ututlat. Celý příběh zněl prý jako z nějakého filmu a tak video sdílel.

Hlídačům prý věřil. „Já se omlouvám. Měl jsem si to ověřit. Vím, že to viděly tisíce lidí, omlouvám se za to. Takové video bylo poprvé a naposledy,“ kál se v rozhovoru pro Rozhlas. V dalším videu na TikToku uvádí, že jde zrovna od policie, kde byl všechno vysvětlit. Zároveň se prý ptal hlídače, proč si z něho udělal srandu. „On si pořád stojí za svým,“ uvedl a dodal, že video už na jeho profilu není, protože ho někdo nahlásil a prý má i zákaz vydávat nová videa. Publikaci videa s dezinformacemi označil za svou největší chybu.

Ubytováváte doma uprchlíky, nebo jinak pomáháte Ukrajincům v ČR?

Blesk spustil web ProUkrainu, kde najdou praktické rady i zpravodajství v  ukrajinštině, psaný lidmi, kteří si stejným procesem již prošli.

20:15
Dnes

Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj podezřelý z machinací se státními pozemky předal ukrajinskému parlamentu rezignační dopis. Podle serveru RBK-Ukrajina to oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk.

19:45
Dnes

Přes různé pohledy na ruskou hrozbu je důležité o tom s partnery upřímně mluvit. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) to řekl novinářům před dnešním odletem do Budapešti, kde se mimo jiné v pátek setká se svým protějškem Péterem Szijjártóem.

„Budeme se bavit o česko-maďarských vztazích, ale také bezpečnosti, ruské agresi proti Ukrajině a celkově o situaci v Evropě,“ řekl Lipavský. „Pohledy na ruskou hrozbu se liší, přesto si myslím, že je potřeba se státy, jako je Maďarsko, velmi pečlivě a upřímně o ruské hrozbě hovořit,“ poznamenal. Celá Evropa podle něj čelí ruské hybridní válce.

19:23
Dnes

Ruské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo vyhoštění dvou lotyšských diplomatů. Jde podle něj o reciproční krok za dřívější vykázání dvou pracovníků ruské ambasády z pobaltské země. Ruská státní agentura TASS dříve v souvislosti s dnešním předvoláním lotyšské chargé d'affaires na ministerstvo uvedla, že Riga na konci března prohlásila za persona non grata jednoho ruského diplomata.

Zobrazit celý online

VIDEO: Zelenskyj ve válkou zničených městech kontroluje škody

Video  Zelenskyj ve válkou zničených městech kontroluje škody  - reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa