Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ukrajinská poslankyně přišla během ostřelování o manžela: Zk*rvená válka, napsala

Autor: jel - 
2. dubna 2022
05:00

O tragické události informovala na sociální síti sama poslankyně a členka Výboru pro národní zdraví, lékařskou péči a zdravotní pojištění osmatřicetiletá Olga Stefanišinová. Její muž byl zabit při ostřelování u Černigova.

Politička uvedla, že její manžel Bogdan zemřel při ruském ostřelování, když pomáhal jako dobrovolník. Po zavražděném muži zůstaly kromě manželky také dvě malé dcery.

„Můj milovaný manžel, Bogdan, zemřel při ruském ostřelování 30. března u Černigova, když zachraňoval lidi,“ informovala Stefanišinová. „Budu teď s našimi dětmi a nebudu online. Hodně to bolí. Zk*rvená válka,“ dodala nešťastná poslankyně.

U Černigova toho dne okupanti stříleli na kolonu dobrovolníků. Podle poradce ministra vnitra Antona Geraščenka Rusové zahájili palbu na pět autobusů s dobrovolníky, kteří se snažili dostat z okupovaného území civilisty do bezpečí. Při útoku zemřel jeden člověk a čtyři byli zraněni.

17:51
Dnes

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg dnes přijel na neohlášenou návštěvu Kyjeva, při níž mu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval za podporu, jakou aliance poskytuje Ukrajině. Stoltenberg řekl novinářům, že ještě není pozdě, aby Ukrajina zvítězila.

17:37
Dnes

Ministerstvo zahraničí Tádžikistánu si dnes předvolalo ruského velvyslance, aby mu předalo protestní nótu kvůli nespravedlivému zacházení s občany středoasijské země na území Ruska a kvůli „běžnému porušování práv a svod“ Tádžiků v Rusku. Protest označila agentura Reuters za vzácnou roztržku mezi postsovětskými spojenci.

16:57
Dnes

Podle Zelenského začaly v malém množství na Ukrajinu proudit životně důležité americké zbraně, ale dodávky musí být rychlejší, protože postupující ruské jednotky se snaží využít nedostatku zbraní a munice na ukrajinské straně. „Včasná podpora pro naši armádu. Dnes v této věci ještě nevidím nic pozitivního. Dodávky jsou, pomalu začaly, ale proces je třeba urychlit,“ řekl Zelenskyj. Opět zdůraznil, že na rychlosti západní vojenské pomoci závisí stabilizace situace na frontě ve chvíli, kdy Rusové připravují další ofenzívu. Za nejnaléhavější označil dodávky dělostřeleckých nábojů ráže 155 milimetrů a protileteckých zbraní, jako je systém Patriot.

Zobrazit celý online

Video  Ozáření ruští vojáci míří do Běloruska. Utne Rusko plyn? A Mynářova záhadná cesta do Kataru  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa