Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Běsnění ruských okupantů pokračuje: Na svědomí mají i krásnou Oleksandru!

Autor: rix, ČTK - 
17. března 2022
14:46

Jako by Rusové moc dobře věděli, na co míří. Po jejich ostřelování v kyjevském regionu v jednom autě zemřeli dva členové novinářského štábu. Kromě kameramana Pierra Zakrzewskiho zemřela ve voze i krásná žurnalistka Oleksandra Kuvšynová. Její blízcí jsou z ruské brutality naprosto v šoku. 

Smrt sympatické novinářky oplakává hlavně její údajný přítel Svjatoslav Juráš. „Nás mohla rozdělit jen smrt. Zemřela kráska Kyjeva. Nikdy na tebe nezapomenu a jim nikdy neodpustím,“ uvedl v souvislosti s tím, že Oleksandru mají na svědomí ruští okupanti. 

Ve stejném voze, který se stal terčem ruských dělostřelců, zemřel i kameraman Fox News Pierre Zakrzewski. Korespondent Benjamin Hall utrpěl vážná zranění a je v nemocnici.

O víkendu na Ukrajině přišel o život i americký filmař Brent Renaud. Podle ukrajinských úřadů jej zabila ruská palba. Zranění při stejném incidentu ve městě Irpiň utrpěl jeho kolega Juan Arredondo.

Ukrajinská ombudsmanka Ljudmyla Denisovová ještě před zprávou o smrti Zakrzewského sdělila, že Rusko za necelé tři týdny války proti Ukrajině zabilo již tři novináře a zranilo více než tři desítky žurnalistů. Kromě Renauda jmenovala reportéra Viktora Dudara a kameramana Jevhena Sakuna.

22:03
1. 5. 2024

Vážení čtenáři, děkujeme za pozornost. Čerstvé zprávy z války na Ukrajině opět přineseme ve čtvrtek ráno, dobrou noc.

22:01
1. 5. 2024

Obrazem: Dělníci kopou nové zákopy, instalují dračí zuby při výstavbě nových obranných pozic ukrajinské armády v blízkosti ruských hranic v Charkovské oblasti.

22:00
1. 5. 2024

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU Illju Vitjuka, vyplývá z dekretu, který dnes zveřejnila Zelenského kancelář. Ukrajinská média minulý měsíc uvedla, že Vitjukova manželka loni koupila luxusní byt v centru Kyjeva.

Zobrazit celý online

Video  Epicentrum - Andrej Poleščuk  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa