Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dojemné loučení otce se synem: Ruslan (35) posadil rodinu na vlak a šel bojovat

Autor: rc - 
4. března 2022
18:23

Na vlak z Ukrajiny do Maďarska posadil svou rodinu Ruslan Gladkij, který musel zůstat, aby bojoval za svou zemi. Na vlakovém nádraží dal svým blízkým sbohem. Dojemné loučení pětatřicetiletého otce se svým devítiletým synem zachycují snímky.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil na Ukrajině všeobecnou mobilizaci, a tak muži ve věku 18 – 60 let nemohou opustit svou zemi. Zůstávají, aby rodnou zemi bránili proti ruské invazi. Ze země tak prchají pouze ženy a děti, jež se musí náhle rozloučit se svými blízkými. Rodinu na vlak do bezpečí posadil i Ruslan Gladkij, který se s manželkou Galinou (37), dcerou Emílii (4) a synem Hordejym (9) loučil na nástupišti. Rodině dal sbohem, aniž by tušil, zdali se s nimi ještě uvidí.

Loučení nezůstalo bez povšimnutí a snímky otce se synem obletěly celý svět. Na fotografiích je vidět, jak se devítiletý chlapec nechce od svého tatínka odtrhnout. Pláče, když se s ním loučí. Následně je posazen do vlaku a rodina ještě dává sbohem skrze okénko. „Byl to těžký okamžik. Nechtěl jsem se rozloučit se svou rodinou. Odjíždí do Maďarska. Žijeme 250 kilometrů od Lvova a odvezl jsem je sem dnes ráno, aby chytli vlak. Zůstávám. Budu bránit svou zemi,“ popsal nejtěžší chvíle ve svém životě pro Daily Mirror.

Z válkou zmítané Ukrajiny utíká do sousedních zemí statisíce lidí. Spojené národy však varují, že by zemi mohlo opustit kvůli probíhající válce až pět milionů lidí.

07:35
Dnes

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny. Jeden pracovník byl zraněn, oznámil ministr energetiky.

7:00
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Ruská armáda sestřelila v noci na dnešek na různých místech Krasnodarského kraje více než deset dronů ukrajinských ozbrojených sil. Žádná zranění ani závažné škody nebyly zaznamenány, napsal gubernátor Krasnodarského kraje Veniamin Kondraťjev na sociální síti Telegram. Drony podle něj mířily na ropné rafinérie a různá zařízení infrastruktury.

22:58
26. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro tuto chvíli se online zpravodajství k Ukrajině odmlčí, pokračuje zase ráno. Dobrou noc.

Zobrazit celý online

VIDEO: Na cizinecké policii v Olšanské ulici na Žižkově se kvůli registraci přijíždějících uprchlíků tvoří dlouhé fronty. Policisté je v případě potřeby odbavují i po konci pracovní doby. (1. březen 2022)

Video  Na cizinecké policii v Olšanské ulici na Žižkově se kvůli registraci přijíždějících uprchlíků tvoří dlouhé fronty. Policisté je v případě potřeby odbavují i po konci pracovní doby. (1. březen 2022)  - David Malík
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa