Dnešním dnem startuje na Blesk.cz seriál, který potěší všechny milovníky tajemna a záhad. Je paradoxní, že začínáme zánikem...

Přesto, že kniha Bible praví, že nikdo nezná dne ani hodinu (myšleno konce světa), od nepaměti se množství lidí snaží magické datum předpovědět. Vždyť co má svůj začátek, musí mít i svůj konec, že?

Naposledy na sebe upozornil americký kazatel Harold Camping. Tvrdil, že konec světa musí nastat 21. května 2011, kdy přijde ohnivý déšť a spláchne vše živé. Když se nic nestalo, Camping na čas zmizel a nebyl k zastižení. V tu chvíli na konec světa spolu s ním čekalo několik desítek lidí, kteří jeho slovům uvěřili.

Camping se ale jen nadechl, sebral odvahu a oznámil nové datum. Konec světa přijde 21. říjen 2011. To už je na podzim. Camping tvrdí, že Bible obsahuje skrytý kalendář. Konec světa má nastat přesně sedm tisíc let po potopě světa a 722 500 dní po ukřižování Ježíše Krista. Výchozí body jeho matematické přepovědi nikdo naštěstí přesně nezná, takže je možné, že se Američan opět mýlí. Uvidíme.

Zdá se, že Američany skutečně něco trápí a chtěli by mít "GAME OVER" co nejdříve za sebou. Campingův krajan Ronald Weinland je přesvědčen, že nás čeká poslední rok. Konec podle něj přijde 27. května 2012. Bude mu předcházet vypuknutí třetí světové války a rozpad Británie a USA.

Veselé Vánoce přejí Mayové

Letošní Vánoce si užijte, podle lidí, kteří čekají apokalypsu, budou totiž poslední. Kalendář starobylé civilizace Mayů končí 21. 12 2012. Změť jedniček a dvojek je pro milovníky temných scénářů jasným cílem, že konec přijde tento den.

Staří Mayové vypracovali před více než 800 lety důmyslný kalendář, který sledoval pohyby Slunce. Podle něj dokázali předpovědět mnohé přírodní katastrofy včetně vln tsunami v jihovýchodní Asii v roce 2004, obě světové války i diktátory 20. století. Na 21. prosinci 2012 se však kalendář zastaví a dál už nepokračuje. Mayové na toto datum předpovídají lidstvu katastrofu obrovských rozměrů.

S proroctvím Mayů se shodují i Tibeťané, kteří na rok 2012 podle své tradice Kalačakry také předpovídají konec světa. Znepokojující na tom je fakt, že Tibeťané přitom používali pro své výpočty zcela odlišné metody než Mayové a jejich kultury jsou zcela odlišné.

Mayové prorokovali, že na konci věků přijde celá série katastrof jako jsou zemětřesení, záplavy a tsunami. Navíc by podle některých záhadologů mohlo dojít k tzv. přepólování země, které by mělo za následek konec digitálního věku.

Fotogalerie
7 fotografií

Konec a...

Když končí film, běží titulky, pak reklama a pak další film. Co se stane na konci světa? I tady svítí světlo na konci tunelu. Konec světa nemusí znamenat zánik. Může jít pouze o konec uspořádání, jak ho známe nyní. Podle některých názorů dojde k zániku materiálního světa a uvolní se obrovská energie, celý proud duchovna. Lidé, kteří budou mít pouze spirituální těla, budou na sebe hodní a zlo zanikne. Ale nebude to svět pro všechny, jen pro ty vyvolené....

Apokalypsa: z řeckého APOKALYPSIS (odhalení, zjevení, vyjevení). V přeneseném smyslu jde o katastrofu, či konflikt, který přijde na konci věků, kdy bude odhalena nová skutečnost a nastané nové bytí.

Konec světa podněcuje fantazii mnoha lidí
Autor: Profimedia.cz

PŘÍŠTĚ: SVĚT PODLE PROROKA NOSTRADAMA