Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podnikatel roku 2023 působí ve zdravotnictví. Ceny se udělovaly poprvé pod záštitou Petra Pavla

Autor: ČTK - 
7. března 2024
11:01

Titul EY Podnikatel roku 2023 získal podnikatel řeckého původu Sotirios Zavalianis, jehož společnost AKESO Holding působí v soukromé zdravotní péči napříč medicínskými obory. Vítěze představila poradenská firma EY, která soutěž v Česku pořádala již počtyřiadvacáté. Poprvé však pod záštitou prezidenta Petra Pavla. Zavalianis bude reprezentovat ČR v celosvětovém finále soutěže, které se uskuteční v červnu v Monte Carlu.

Zavalianis se stal v regionálních kolech vítězem soutěže ve Středočeském kraji. Porota ocenila také jeho aktivity na poli společenské odpovědnosti.

Ocenění, udělované nově i pod záštitou prezidenta republiky Petra Pavla, převzal na pražském Žofíně z rukou předsedy poroty a loňského držitele titulu Jakuba Havrlanta a vedoucí partnerky EY ČR Martiny Kneiflové. Ta věří, že vítěz má v celosvětovém finále soutěže velkou šanci zaujmout a uspět.

AKESO Holding provozuje Rehabilitační nemocnici Beroun, Nemocnici Hořovice, Onkologické a radiologické centrum Multiscan v rámci komplexního onkologického centra Pardubického kraje, Centrum duševní rehabilitace v Berouně nebo Denní psychoterapeutické sanatorium Ondřejov.

Budování holdingu nastartoval Zavalianis v roce 1998 koupí ve firmě Mediscan Group a spolu s tím také zkušenosti s provozem ambulantního a diagnostického centra. Postupem času vybudoval síť zdravotnických center, která v úrovni péče patří k nejmodernějším v Česku.

Mezi letošní pětici finalistů a kandidátů na vítěze EY Podnikatel roku 2023 ČR se na základě rozhodnutí poroty dále dostali František Zykan z Area Four Industries, Jan Hasík z HSF System, Ladislav Semetkovský z Primoco UAV a Martina Šmídlová ze společnosti Šmídl Holdingová.

Technologickým podnikatelem roku 2023 se stal Jindřich Houžvička ze společnosti Crytur. Ocenění Začínající podnikatel roku 2023 dostal Aleš Novotný ze společnosti Elisdesign. Společensky prospěšným podnikatelem roku je Ondřej Širočka z REkrabička/REkelímek. Čtenáři MF Dnes a iDnes.cz vybírali nejlepší podnikatelský příběh, zvítězily u nich Eva Bokišová a Monika Drobná ze společnosti Ergona Opava.

V předchozím ročníku se podnikatelem roku stal zakladatel investiční skupiny Rockaway Capital Jakub Havrlant. V minulosti titul obdrželi například zakladatel a výkonný ředitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr, majitel společnosti na výrobu 3D tiskáren Prusa Research Josef Průša, Eduard Kučera z Avastu nebo šéf dopravní společnosti Student Agency Radim Jančura.

Video  Blesk Ordinace v Praze: Špičkoví odborníci proklepli vaše zdraví.  - Kateřina Baranová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Mirka Nová ( 28. března 2024 01:43 )

Skvělá zpráva, že Podnikatelem roku byl zvolen subjekt působící ve zdravotnictví. Je to důkaz, že podnikatelské úspěchy mohou mít i pozitivní společenský dopad. Já podnikám jen krátce a nedávno jsem si na internetových stránkách http­s://web­mail­shop­.eu/ objednala firmu, která mi vytvořila web na míru. Díky němu mě nachází stále více klientů a moje podnikání roste.

Zobrazit celou diskusi