Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Náhle zemřel mluvčí Nejvyššího soudu Petr Tomíček (†52): Truchlí i Železný z ČT

Zemřel mluvčí Nejvyššího soudu a bývalý novinář Petr Tomíček.
 (Autor: Nejvyšší soud)
Aktualizováno -
9. května 2023
20:48
Autor: ČTK, Mii - 
9. května 2023
20:10

Mluvčí Nejvyššího soudu a někdejší dlouholetý rozhlasový a televizní novinář Petr Tomíček dnes náhle zemřel, bylo mu 52 let. Komunikaci nejvyšší instance s českými médii zajišťoval od roku 2015, spolupracoval se současným předsedou Petrem Angyalossym i jeho předchůdcem Pavlem Šámalem. O Tomíčkově úmrtí informoval bez dalších podrobností na webu ředitel kanceláře předsedy Nejvyššího soudu Aleš Pavel.

V minulosti pracoval Tomíček dohromady zhruba 20 let v Českém rozhlase a České televizi. Působil jako redaktor, moderátor, editor, ale také v různých vedoucích funkcích.

Spolupracoval například s moderátorem Jakubem Železným, který na Tomíčka přidal vzpomínku. „Petr Tomíček byl laskavým kolegou, s nímž jsem rád spolupracoval, když jsem působil napůl v pražské a napůl v brněnské redakci zpravodajství České televize. Jeho náhlého odchodu je mi moc líto, upřímnou soustrast nejbližším,“ napsal na twitteru.

Předseda Nejvyššího soudu, soudci i zaměstnanci vyjádřili na webu upřímnou soustrast Tomíčkově rodině. Byl podle nich nejen profesionálem v práci, kterou poctivě a celým srdcem vykonával, ale zejména přátelským a slušným člověkem.

„V jeho osobě ztrácí Nejvyšší soud skutečného odborníka, ale také týmového kolegu a kamaráda, který do kolektivu přinášel zkušenost, pohodu, nadhled a dobrou náladu,“ uvedl Pavel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi