Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Generál Koudelka o manželce i „nekonečném“ čekání na povýšení: Mrzelo ho chování Zemana?

Autor: Mii - 
9. května 2023
15:16

V pondělí nastala dlouho očekávaná chvíle. Prezident Petr Pavel povýšil do generálské hodnosti šéfa Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku. Šlo o akt, který dlouhodobě předchozí prezident Miloš Zeman odmítal. Koudelka nyní v rozhovoru pro Radiožurnál popsal, jak spor se Zemanem vnímal a kdo všechno z jeho okolí od začátku věděl, čím se živí.

Zeman odmítl Koudelku povýšit do generálské hodnosti celkem sedmkrát. Zmiňoval, že není o kvalitách BIS přesvědčen. Naopak vláda, která návrhy podávala, uváděla, že je s prací tajné služby spokojena. „Mě to mrzelo jen poprvé. Pak už jsem si zvykl a na moji práci to nemělo žádný vliv, žádný dopad,“ popsal Koudelka, jak vnímal odmítnutí ze strany Zemana.

Nenávist, kterou exprezident k Bezpečnostní informační službě a jejímu šéfovi držel, zasáhla i manželku Koudelky. „Prožívala to samozřejmě se mnou,“ uvedl čerstvě jmenovaný generál. Manželka mu vůbec od začátku byla oporou, jako jedna z mála osob věděla, že Koudelka pracuje u tajné služby. Další osoby, které to věděly, byly jen jeho rodiče.

Když se to pak jeho okolí dozvědělo, bylo překvapeno. „Pro všechny mé kamarády to bylo překvapení,“ řekl s tím, že svou práci od začátku bral jako poslání, avšak 25 let musel předstírat, že dělá něco jiného, což nebylo komfortní.

Jak si nastaví spolupráci s novým prezidentem, Koudelka prozradit odmítl. Okomentoval ale Pavlovo rozhodnutí počkat s úřadováním na Pražském hradu až do chvíle, kdy prostory budou z bezpečnostního hlediska prověřeny. „Z mého pohledu udělal dobře,“ sdělil Koudelka, jenž v rozhovoru také uvedl, že mezi významné hrozby současnosti vnímá dezinformace. Podle něj je může aktuální rozmach umělé inteligence zhoršit.

Video  Zeman o BIS i Koudelkovi: Odposlouchávají i mě!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

nespokojeny ( 9. května 2023 20:32 )

Kubrte, pokud je to u Tebe možné, začni uvažovat. Už Tě odstraňují z diskuse.

Uživatel_5541614 ( 9. května 2023 19:15 )

Přesně

Uživatel_5541614 ( 9. května 2023 19:15 )

Sám je StB

Uživatel_5541614 ( 9. května 2023 19:14 )

Vrchní řiťolezec USA konečně generálem. Bravo

Jean Sorbone ( 9. května 2023 18:44 )

Hlavně to mrzelo jeho loutkovodiče ze CIA. Chudák tolik se snažil ty Rusáky do něčeho namočit, hrad odposlouchával. aby mohl podávat zprávy a pořád hovňous. Až soudruh Pávek z pokynu stejných loutkovodičů tozhodl ho konečně za služby odměnit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa