Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zlá tchyně, roztoužený páv a velká opice: Jaké humorné nehody hlásili Češi pojišťovnám?

  • Autor: ula - 
    24. 12. 2022
    19:38

    I letos měly pojišťovny a jejich call centra hodně práce. Každý den registrují pojišťovny stovky nových pojistných událostí. Některé slyší operátoři v komunikačním centrech, další pak čtou likvidátoři v záznamech o nehodě nebo e-mailech. A někdy se objeví skutečně vtipná vyjádření zákazníků, kteří komentují vzniklé školy. Přečtěte si hlášení klientů pojišťoven Slavia, UNIQA, Generali a Direct pojišťovny.

  • 1.Pes šlápl na plyn

    Ach, ty ženy…

    K nehodě došlo proto, že jsem vezl manželku 1.0 a manželku 2.0 zároveň. Věděl jsem, že tahle posádka nebude dělat dobrotu.

    Moje manželka nemůže být viníkem nehody v parkingu. Jezdí mimořádně opatrně. Dává přednost zprava i nákupním vozíkům.

    Pes přidal plyn

    Bouračku zavinil náš Rex, protože je extrémně vycvičený. Štěkal vzadu na sedačce na jiného psa v souběžně jedoucím autě. Byl jsem za volantem nervózní z provozu a chtěl jsem ho umlčet. Jenomže jsem místo Ticho! zařval omylem K noze! Okamžitě se vrhl poslušně k mým nohám, čímž se mi zamotal do pedálů.

    Nevydařená dovolená

    V letadle byl průvan. U moře 6 dnů z 8 propršelo. K obědu nabízeli pořád jen kuřecí maso. Soused vedle v pokoji v hotelu strašně chrápal. Delegát cestovky byl neochotný a věčně pod parou. Co z toho mi uhradí cestovní pojištění?

    Nehody se dějí i létě (ilustrační foto) Nehody se dějí i létě (ilustrační foto) | Foto blesk - Jaroslav Šimáček

  • 2.Smrk nebo lyžař?

    Těžká volba

    S lyžařem A. P. jsem se střetl na kraji sjezdovky proto, že jsem měl v tu chvíli na výběr: buď stoletý smrk nebo on.

    Neposlušný internet

    Notebook mi vylétl z rukou oknem dolů vlivem emočního napětí, protože se nedalo už přes hodinu připojit k internetu. Dole na ulici poškodil střechu sousedova auta. Jo, a ten notebook už taky nefunguje.

    Virtuální asistentka nežádoucí

    Hodnocení telefonátu do call centra: Vzhledem k tomu, že jsem nepřišel do kontaktu s tou jejich robotkou, proběhlo to v pohodě a nemusel jsem se nervovat.

    Nehody se stávají na sněhu.. (ilustrační foto) Nehody se stávají na sněhu.. (ilustrační foto) | Blesk:David Malik

  • 3.Vystresované hospodářství

    Problém s gravitací

    V souladu s pojistnými podmínkami, kde se píše o zamezení vzniku pojistné události, jsem chtěl odházet sníh ze střechy. V souladu s gravitací jsem při tom ale spadl na automobil, kterému jsem promáčkl střechu.

    Vystresovaný zvěřinec

    Z hlášení klienta, který oznamoval pojistnou událost z odpovědnostního pojištění domácnosti: Škoda na vozidle vznikla kvůli řetězové reakci na dvoře. Králíka, který mi utekl při krmení, se lekl náš kohout, ten vyděsil slepici a ta se rozeběhla k psovi. Jeho zkratovitá reakce pak přiměla kočku ke skoku pod auto, které bohužel skončilo ve stromě.

    Velká i malá opice

    Klient po dovolené v Indonésii: Po návratu z večeře jsem měl malou opičku. V tu chvíli na mě skočila opravdová velká opice, která mně zničila oděv a poranila ruku.

    Pojistka na blbost

    Sebekritická žena, která si nepamatovala, kde zaparkovala svůj vůz, napsala do formuláře k pojištění občanské odpovědnosti: O auto jsem nepřišla kvůli trestnému činu, ale kvůli roztržitosti. Po celý měsíc, kdy stálo u nákupního centra, v něm zůstaly i tři tašky s nákupem, jehož seznam přikládám a předem děkuji za jeho proplacení z mojí pojistky na blbost.

    Opice (ilustrační foto) Opice (ilustrační foto) | profimedia.cz

  • 4.Výbušný věnec

    Výbuch adventního věnce

    Adventní věnec jsem měl nad krabicí s drogistickými potřebami. Když jej syn omylem zapálil a jedna ze svíček spadla, ozval se výbuch, který narušil statiku zdí vedlejšího bytu.

    Může za to dcera

    Do garáže vždy zacouvám a nechám zařazenou jedničku. Destrukci zadní části vozu způsobila zpátečka, kterou tam nechala dcera.

    Šok nebo promile?

    Doplněk policejního záznamu, který obsahoval zmínku o nadýchání 1,5 promile alkoholu: Škoda vznikla nedopatřením. Syn s vozem havaroval do plotu, a protože byl v šoku, narazil do dalších tří automobilů v ulici.

    Výbušný věnec! Výbušný věnec! | Profimedia

  • 5.Zateklo do bytu - PETkou!

    Obrazem: Škoda té láhve

    Tato fotka zachycuje názorný nákres úrazu, který se stal během zahraniční dovolené. Umělecké dílo to není, ale informace přináší velmi výmluvně.

    Nákres popisu nehody Nákres popisu nehody | Generali pojišťovna

    Klient přiložil foto ke spisu škody o zatečení v jeho domácnosti dokumentační fotografii. Takový důkaz je samozřejmě žádoucí. Zapomněl z ní ovšem „odstranit“ corpus delicty v podobě PET lahve s vodou. Pojistná událost byla zamítnuta.

    Zateklo nám do bytu! Jen jsme zapomněli na fotce odstranit PETku, ze které zatékalo! Zateklo nám do bytu! Jen jsme zapomněli na fotce odstranit PETku, ze které zatékalo! | Generali pojišťovna

  • 6.Újma na pohřebáku a kondomatu

    Šunka vs. pes vs. řidička 

    „Při vyjíždění z parkovacího místa za lékárnou jsem měla otevřená okna a v ruce držela rohlík se šunkou. Najednou začal po autě až do okna řidiče skákat větší rezavý pes a snažil se mi svačinu sežrat. Jak jsem se lekla, nacouvala jsem do nerezového zábradlí a pak při pokusu o vyjetí ještě znova. Hodila jsem z okna rohlík a pes odběhl. Pak jsem ještě čekala a hledala majitele psa, avšak nikdo tam nebyl.

    Újma na pohřebáku a kondomatu

    Netradiční škody aneb co všechno může přijít k úhoně. Pracovníci z likvidace Generali pojišťovny se setkávají s celou řadou netradičních pojistných událostí:

    Při jedné z nich došlo k poškození kondomatu, který musel být následně zlikvidován.

    Při nehodě došlo také k újmě na pohřebním vozu. Naštěstí nebyl zrovna ve službě, a tak se nehoda obešla bez nepříjemností. I když už u ní nikdo v nákladovém prostoru o život přijít nemohl.

    Návštěva zoologické zahrady může být nebezpečná – každý by čekal pokousání od mírumilovných zvířat, náš klient však byl natolik horlivý vidět zkrocené krokodýly, že se napíchl okem na větev okrasné dekorace v bezpečnostní bariéře.  

    Pohřební vůz (ilustrační foto) Pohřební vůz (ilustrační foto) | Profimedia

  • 7.Věčný problém: Tchyně!

    Může za to tchyně?

    Výpověď pojištěného po telefonu se likvidátorovi moc nezdála.

    Otázka: Jedná se tedy o příbuznou?

    Odpověď: Ne, není to příbuzná.

    Otázka: Takže je to cizí člověk, ano?

    Odpověď: Ano.

    Otázka: Určitě je to cizí paní, co vám hlídá děti?

    Odpověď: Ano je to cizí člověk, známá od vedle.

    Otázka: A není to náhodou vaše tchýně?

    Odpověď: Ne, je to matka mojí ženy.

  • 8.Roztoužený páv

    Roztoužený páv

    Z hlášení škody na vozidle: Náš páv přelétl přes plot a zaútočil na auto návštěvy našich sousedů. Páv je v říji a tím, jak v černém voze viděl svůj odraz, vnímal jej jako soupeře. Jedná se o Volkswagen Golf.

    Hmyzu neporučíš

    Mravenci mi vlezli do pohonu vrat na zahradě a došlo ke zkratu zařízení.

    Létající kameny

    Z okna jsem chtěla hodit synovi batůžek, ve kterém měl kameny do sbírky. Nevšimla jsem si, že není zapnutý zip. Popruh batohu se nešikovně zachytil za parapet a kameny z něho vypadly na vozidlo pod oknem a na dvou místech pravých zadních dveří poškodily lak.

    Páv byl poněkud roztoužen (ilustrační foto) Páv byl poněkud roztoužen (ilustrační foto) | CNC/Jan Zázvorka

  • 9.Proč nemohl mít senior sex?

    Lahůdková konspirace

    Stáli jsme ve frontě, pán předbíhal, já jsem ho upozornil, aby to nedělal. Chtěl jsem mu sundat roušku, abych se podíval, jestli to není někdo, koho znám, a nedělá si jen srandu. Pak jsme se začali prát. Nárokuje si lehký otřes mozku a pohmoždění páteře. Je to vše jen konspirativní. Nebyl jsem schopný posoudit, jestli ho znám, když měl tu roušku. Stalo se to v Kauflandu. Byla to fronta u pultu lahůdek. Odvezla nás oba sanitka.

    Pes vs. fekální vůz

    Fekální vůz přijel vyčerpat jímku. Měla jsem zavřeného psa v kleci. Jak se pes opřel do vrátek, tak se dostal ven a poškodil hadici fekálního vozu. Začal se s ní prát a prokousl ji.

    Neplnohodnotný sex

    Starobní důchodce (77), kterému zubař špatně opravil zub a v ústech mu probíhal chronický zánět, žádal o náhradu psychických útrap, protože mu páchne z pusy a proto nemůže mít plnohodnotný sex. Hodí se podotknout, že šlo o likvidní pojistnou událost.

    Zuby a moře

    Při rekreaci v zahraničí jsem v moři ztratil zubní náhradu. Novou jsem si nechal vyrobit až v ČR.

    Rozlícená prostitutka

    Prostitutka u hranic s Německem vymáhala po svém „pasákovi“ dlužné peníze, a když jí je nechtěl dát, tak mu skočila na kapotu auta. Následně ji vezl několik kilometrů, ona při tom zvládla zavolat mobilem policii, která je zastavila. Následně se nechala fotit redaktory bulvárního deníku, jak leží na kapotě. Z povinného ručení „pasáka“ žádala odškodnění za duševní útrapy.

    Fekální vůz Fekální vůz | archiv Blesku

  • 10.Kradené poklopy

    Silvestrovská zvědavost

    Ne nadarmo se říká, kdo je zvědavý, bude brzy starý a s trvalými následky. V rámci předsilvestrovských oslav si šel do tmy „odskočit“ degustátor z vinného sklípku, při tom spatřil, jak se z rozsvíceného okna sousedního sklípku ozývá hudba a smích. Zvědav hodlal nahlédnout do okna, zdali v tomto sklípku nemají něco lepšího. Když v tom se pod ním propadl provizorní dřevěný poklop, kterým byla zakrytá šachta s uloženým mlýnkoodrznkovačem hroznů. Kovový poklop, kterým byla šachta řádně zabezpečená, totiž chvíli před tím někdo ukradl.

    Karma je zdarma

    Pan X šel do hospody, ale neměl peníze. Ukradl tedy kovový poklop od kanálu a dal jej do sběru, aby měl na pivo. Když se vracel večer z hospody, tak do toho odkrytého kanálu spadl a zlomil si nohu.

    Nikdy neodcizujte poklop! (ilustrační foto) Nikdy neodcizujte poklop! (ilustrační foto) | Daniel Vitouš

  • 11.Proč jsem ujel od nehody?

    Pes měl žízeň

    Ten den bylo horko – i když předpověď byla 27°C, ve skutečnosti mi venkovní teploměr v autě ukazoval 32°C a ve stojícím tmavém autě bylo mnohem více. Na zadním sedadle jsem měl připoutaného psa, který po době obtížného domlouvání s řidičkou byl zchvácený horkem a lapal po dechu. Stromy, o kterých se zmiňuje úřednice z MěÚ, byly poměrně daleko a já s sebou neměl vodu, aby se pes napil.  Z toho důvodu jsem řekl, že musím kvůli psovi odjet. V žádném případě jsem z místa neujel, navíc ne před policií, o které jsem ani netušil, že ji zavolají. Kdybych ujel, nesnažil bych se s řidičkou delší dobu domluvit.

    Přednost a let

    Při průjezdu kruhovým objezdem mi nebyla dána přednost řidičem osobního automobilu, došlo ke střetu, který byl zakončen poletem přes kapotu osobního automobilu a pádem na zem.

    Častí viníci nehod: Psi (ilustrační foto) Častí viníci nehod: Psi (ilustrační foto) | Blesk:Zdeněk Matyáš

  • 12.Drogy neužívám, marihuana byla před týdnem!

    Uveďte rozsah způsobeného zranění: Nevím. Držel se za krk, a když jsem ho sledovala a on si myslel, že ho nikdo nevidí, přestal se držet za ten krk.

    Uveďte komentář k míře zavinění (důvod): Myslím si, že to pán jen hrál, že v rychlosti cca 25 km/h jsem mu to nemohla udělat.

    Z relace Policie ČR: Dne…řídil p. X autobus PID v Praze. Po příjezdu do zastávky MHD otevřel všechny dveře autobusu, aby umožnil nástup a výstup cestujících. Poté všechny dveře uzavřel mimo prostředních, které zavřít nešly. Dle jeho sdělení zatáhl ruční brzdu, opustil místo řidiče, a aniž by zajistil autobus klíny proti samovolnému rozjetí, šel k zadní části autobusu, kde v prostoru motoru manipuloval s vypínačem hlavní baterie – restartoval systém, v jehož důsledku autobus začal couvat, neboť se jedná o úsek ve stoupání a následně po ujetí 20 m samovolně zastavil. Při pohybu autobusu (couvání) z uvedeného autobusu začali vyskakovat cestující. Tímto způsobem autobus opustila i cestující R. N., která utrpěla zranění při pádu na chodník. Rovněž N. X. vyskakovala za jízdy z autobusu, přičemž utrpěla zranění. Jiní cestující zraněni nebyli, asi nevyskakovali.

    Vyjádření v trestním řízení ke své osobě: Nejsem závislý na žádných návykových látkách, z takových látek jsem v minulosti užíval pervitin, který jsem měl naposledy před 3 měsíci, dále jsem užíval marihuanu. Tu jsem měl naposledy asi před týdnem. Kouřím cigarety, alkohol piju.

    Z posudku znalce – posttraumatická stresová porucha: Po dvou týdnech od dopravní nehody navštívil psychiatra, kam dříve docházel kvůli plánovanému početí. Před nehodou byl společenský, nyní je zasmušilý.

    Marihuana. Marihuana. | Blesk:Helena Lacinová

  • 13.2,5 promile v krvi řízení nesvědčí

    Pří stání nezvládla řízení

    Že řidiči během cesty nezvládnou řízení, se bohužel občas stává. V Direct pojišťovně se však setkali se škodou, ke které policisté napsali, že řidička nezvládla řízení při stání auta.

    „Vše proběhlo tak, že řidička ve stojícím autě šlápla na plynový pedál, auto se rozjelo a narazilo do stojícího vozidla před ním,“ popisuje mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

    Psychická újma kvůli nové SPZ

    Je až s podivem, co někteří lidé dokáží pojišťovně nahlásit. Při řešení škody z povinného ručení chtěl poškozený uplatnit psychickou újmu z toho, že musí změnit SPZetku, protože mu ji klient Direct pojišťovny při nehodě poškodil. „Tvrdil, že má trauma z toho, že si bude muset zvyknout na novou značku,“ dodává Maťašeje.

    Nezůstal ani mastný flek

    Klienti občas pracovníky pojišťoven pobaví i tím, jakým způsobem škodu nahlašují. Například řidič náklaďáku zaparkoval na benzince, aby si zašel pro kávu. Mezitím mu však zloděj ukradl auto i s nákladem. „Došel jsem zpět a tam nic, ani mastný flek na silnici,“ popisoval klient.

    Další klientka, která způsobila nehodu v opilosti, kdy měla přes 2,5 promile, na otázku, jak k nehodě došlo, řekla: „Já si nic nepamatuji, já byla tak ožralá, že jsem byla ráda, že řídím.“

    Podnikání zastavil zápach

    Pojištěný provozovatel restaurace chtěl proplatit ušlý zisk, když musel mít měsíc zavřeno kvůli havárii kanalizace. Na dotaz, co trvalo tak dlouho, když běžně oprava trvá nanejvýš týden, odpověděl, že se k potrubí zpočátku nedalo dostat.

    Zápach byl tak silný, že musela být dokonce přeložena blízká zastávka tramvaje. „To nás přesvědčilo a peníze jsme klientovi vyplatili,“ popisuje mluvčí  pojišťovny.

  • 14.Pomočený byt a granule

    Pomočil cizí byt

    Z pojištění majetku klient pojišťovně hlásil škodu na vybavení bytu, kterou způsobil jeho soused. Tomu totiž svěřil hlídání svého domova, když byl na dovolené. Soused však pořádal soukromou party a ve značné opilosti byt znečistil, pomočil a pokálel. „Policie však vyhodnotila, že se nejednalo o vandalismus, a proto jsme nemohli škodu zaplatit,“ dodává Maťašeje.

    Ozvěte se po válce

    V rámci podnikatelského pojištění nahlásila Direct pojišťovně škodu interiérová designérka, která klientům doporučila seznam věcí, které si mají koupit.

    Mezi vybranými věcmi byla i mapa světa. Bohužel to byl zrovna produkt od ruského výrobce. Klienti si pak na doporučení designérky výrobek objednali a předem zaplatili. Zboží však nedostali a obchod poslal jen zprávu, ať se ozvou po válce. „V tomto případě jsme případ vyhodnotili tak, že pojištěná designérka za vzniklou škodu neodpovídá, protože nešlo o její chybu,“ vysvětluje mluvčí pojišťovny.

    Pomočené granule

    V rámci pojištění odpovědnosti si mohou klienti u pojišťoven připojistit i odpovědnost za svá zvířata. Právě z tohoto pojištění chtěl klient zaplatit granule, které jeho mazlíček pomočil ve zverimexu. Škoda byla pojišťovnou uhrazena

    Pes pomočil granule Pes pomočil granule | Profimedia.cz

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi