Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Křetínský ve Francii opět nakupoval. Pořídil časopis zaměřený na klima a technologické otřesy

Autor: ČTK - 
6. října 2022
16:36

Český miliardář a investor Daniel Křetínský ve Francii koupil další časopis. Titul Usbek & Rica se stane součástí jeho společnosti Czech Media Invest (CMI), do níž už zahrnul časopis Marianne, sedm časopisů od skupiny Lagardère, včetně známého titulu Elle, a 49 procent holdingu Le Nouveau Monde, který je jedním z akcionářů skupiny Le Monde vydávající stejnojmenný deník. Informuje o tom na svém webu deník Le Figaro.

Usbek & Rica byl založen před deseti lety. Tvoří ho čtvrtletně vycházející časopis, který je dostupný na základě předplatného a v knihkupectvích. Má také webové stránky, kreativní studio a laboratoře pro vytváření nových formátů a inovativních zařízení. Píše o výzvách budoucnosti, jako jsou klimatické změny nebo technologické otřesy. V uplynulých měsících musel propouštět.

Křetínský dál pokračuje v rozšiřování svých aktivit na poli francouzských médií. Kromě CMI český energetický magnát vlastní také 51procentní podíl v kanálu BSmart, který se zaměřuje na ekonomiku a finance.

Na konci září podle Le Figaro Křetínský zachránil levicový deník Libération, když mu poskytl částku 15 milionů eur (368 milionů Kč), aniž by se zároveň stal jeho akcionářem. List je součástí nadačního fondu pro nezávislý tisk, jenž příchod nového akcionáře neumožňuje.

Český miliardář se také ucházel o převzetí francouzské televize M6. Ta ale nakonec zůstala v rukou společnosti Bertelsmann.

V Česku Křetínský spolu s Patrikem Tkáčem kontroluje společnost Czech News Center a.s. Ta má v portfoliu mimo jiné i deníky Blesk a web Blesk.cz, Sport, Aha! a E15 nebo časopis Reflex.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bullshit ( 6. října 2022 19:42 )

Ještě že ty miliardáře máme

Zobrazit celou diskusi