Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Síť AAA AUTO za devět měsíců prodala ve střední Evropě téměř 65 000 aut

7. října 2021
17:15
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Skupina AURES Holdings za prvních devět měsíců letošního roku prodala 64 716 vozů. Z toho nejvíce v posledních třech měsících, kdy si v červenci, srpnu a září zákazníci z poboček AAA AUTO odvezli 25 906 vozů.

Trh ojetých vozů v celém regionu se přitom již řadu měsíců zmenšuje a ceny ojetých aut rostou. Skupina také nadále pokračuje i v budování společnosti Driverama, která je určena pro on-line výkup a do budoucna i pro prodej ojetých vozů v západní Evropě.

„Přestože jsme letošní rok zahájili v České republice i na Slovensku nejdelším lockdownem, který zatím v rámci pandemie koronaviru proběhl, podařilo se nám ihned po jeho ukončení chybějící prodeje dohnat a vrátit se k prodejům kolem 8 500 aut měsíčně. Díky tomu jsme za devět měsíců dokázali prodat 64 716 vozů, tedy bez 100 aut stejně jako za stejnou dobu v předcovidovém roce 2019. To považujeme vzhledem k dalším okolnostem na trhu za velmi dobrý výsledek,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO. Z celkového počtu 64 716 vozů se v České republice prodalo 37 121 aut, v Polsku 15 200 a na Slovensku 12 395.

Trh ojetých vozů se již od začátku koronavirové krize zmenšuje a ceny ojetých aut rostou. „Podle našich analýz došlo v České republice, na Slovensku a v Polsku meziročně k významnému snížení objemu ojetých vozů na hlavních inzertních agregátorech ojetých vozů a s tím i k významnému růstu jejich cen. Největší pokles nabídky jsme zaznamenali v Polsku, kde se počet aut v nabídce snížil o 29 %. Ceny tu vzrostly o 8 %. Druhý největší pokles nabídky jsme zaznamenali na Slovensku, a to o 19 %. Ceny na tomto trhu vzrostly o 10 %. Snížení objemu nabídky se týkalo i České republiky. Celkem to byl pokles o 14 %, následovaný růstem cen o 13 %,“ uvedl Petr Vaněček, provozní ředitel a předseda představenstva AURES Holdings, provozovatele sítě AAA AUTO. Důvodů je celá řada, jde zejména o výpadky ve výrobě a větší zájem o individuální dopravu kvůli obavám z vyššího rizika nákazy koronavirem v hromadné dopravě. „V rámci sítě AAA AUTO dokážeme šíři nabídky nejenom držet, ale dokonce navyšovat díky robustní výkupní infrastruktuře. Ta zahrnuje nejen výkup na pobočkách, ale i využití mobilních výkupčích, on-line výkupu v zemích, kde působíme, i z důvěryhodných zdrojů v západní Evropě. Využíváme cenových a strukturálních rozdílů mezi trhy – monetizujeme naši konkurenční výhodu – dokážeme nabídnout zákazníkům auta napříč trhy,“ dodal Vaněček.

Zákazníci AAA AUTO si častěji vybírají auta i ze zahraničních poboček tohoto prodejce. Měsíčně mají o vozy z nabídky v jiné zemi zájem více než dvě tisícovky zákazníků a počet neustále narůstá. „Průměrná hodnota vozu, o který mají tito zákazníci zájem, se drží kolem 323 tisíc Kč. To je výrazně více, než je průměrná hodnota vozu prodaného v síti AAA AUTO běžnou cestou na lokálním trhu bez dovozu ze zahraničí. Jednoznačným leaderem zájmu o vozy nabízené v rámci celého Viszegradského regionu jsou škodovky Octavia a Superb, Volkswagen Passat a Audi A5 a A4,“ dodal Petr Vaněček.

Skupina AURES Holdings pokračuje v budování společnosti Driverama, která je určena pro on-line výkup a do budoucna i prodej ojetých vozů v západní Evropě. „Letos na jaře Driverama zahájila provoz svých nových centrál v Mnichově a Amsterdamu. Za poslední 4 měsíce Driverama otevřela 4 nové mikropobočky, přesně dle plánu. První tři vznikly v městech Düsseldorf, Dortmund a Herne – těmi jsme pokryli nejlidnatější oblast Německa – spolkovou republiku Severní Porýní-Vestfálsko, která má přes 17 milionů obyvatel. Včera jsme otevřeli čtvrtou pobočku v Berlíně, v městské části Reinickendorf,“ uvedl předseda představenstva společnosti Driverama Stanislav Gálik.

Skupina AURES Holdings také aktivně podporuje proočkovanost svých zaměstnanců proti koronaviru. „Vyhlásili jsme motivační soutěž, kdy z očkovaných každý týden vylosujeme v každé zemi, kde působíme dva výherce ceny v hodnotě zhruba 5 000 korun, resp. 900 zlotých v Polsku a 200 € na Slovensku. Za první dva týdny soutěže se nám podařilo počet očkovaných ve skupině zvýšit o 170 lidí. Celkem tedy máme očkovaných téměř 1 200 zaměstnanců. Kolegy takto budeme motivovat minimálně do konce roku,“ uvedla Karolína Topolová.

Skupina AURES Holdings nadále spolupracuje se sportovci, sportovními kluby či celebritami. V České republice jsou to herci Maroš Kramár a Richard Genzer, tenisové sestry Karolína a Kristýna Plíškovy, bojovník MMA Karlos „Terminátor“ Vémola a organizace Oktagon a fotbalový trenér Pavel Horváth. V rámci fotbalu je partnerem českých klubů z nejvyšší fotbalové ligy AC Sparta Praha a FC Slovan Liberec. Na Slovensku probíhá spolupráce s bojovníkem MMA Samuelem Pirátem Krištofičem, hercem a youtuberem Richardem Szalaiem a také s Marošem Kramárem. V Polsku jsou to modelka a influencerka Marcelina Zawadska, zpěvák Rafal Szatan, tanečník Daniel Borzewski a házenkářský tým Górnik Zabrze.

Video  Síť AAA AUTO za devět měsíců prodala ve střední Evropě téměř 65 000 aut  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi