Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Witowská kvůli novému vztahu ve střetu zájmů? Šéf ČT Dvořák promluvil o ní i jejím příteli

Autor: Tomáš Belica, Gabriela Maryšková - 
7. září 2020
16:50

Konečně! Česká televize se uráčila říct, jak to vidí s působením Světlany Witowské (47). Podle šéfa televize Petra Dvořáka (55) ji budou kvůli vztahu s exdiplomatem Petrem Kolářem (57) a hrozícímu střetu zájmů hlídat.

O něžném vztahu moderátorky s o deset let starším exdiplomatem, který je v současnosti blízkým spolupracovníkem možného prezidentského kandidáta Petra Pavla (58), jsme informovali na začátku prázdnin. A od doby se Blesk mimo jiné snažil z ČT vypáčit, zda působením Witowské v pořadu, kam si zve politiky, nedochází ke střetu zájmů. Mlčení až teď prolomil generální ředitel televize Dvořák.

Problém nevidí…

„Co se týče střetu zájmů, já tam žádný zásadní střet zájmů necítím, protože přítel Světlany Witowské není ani aktivní politik, ani aktivní státní úředník,“ řekl Dvořák Blesku. Druhým dechem však dodal: „Pokud by se tahle situace změnila, pak to samozřejmě budeme řešit.“ Dlouholetá moderátorka Událostí na ČT se po dvou letech s pořadem rozloučila předminulou neděli. Teď ji mohou diváci vídat v pořadu Interview ČT24.

Moderátorka Witowská po krachu druhého manželství: Polibky a doteky s vlivným mužem!

…Ať rozhodnou jiní

„Já jsem si přechod do Interview přála a těším se na to. V ČT tedy zůstávám,“ komentovala to Witowská.

Jenže otázka možného střetu zájmů stále visí ve vzduchu. I v novém pořadu jsou totiž mezi hosty politici. Podle Dvořáka si však tyhle věci musí ohlídat redakce zpravodajství. „Oni musí přijít s návrhem, jakým způsobem budou vidět zapojení Světlany Witowské v rámci našeho vysílání,“ uzavřel.

Na křižovatce

„Stojím teď křižovatce, kam dál. Mám malého syna, kterému bych se chtěla víc věnovat. Už dva roky se část měsíce vracím z práce až v půl dvanácté v noci a chtěla bych to změnit,“ nastínila Witowská už v červnu pro Deník N svůj záměr „seknout“ celkově s prací v televizi.

Tedy krátce před tím, než ji fotografové Blesku načapali v jižních Čechách v něžném objetí s Kolářem. „Uvažuji o tom, jak ve svém životě dál, a nevím, co bude. Řeším spoustu dalších věcí, které jsou ale moje čistě soukromé,“ dodala moderátorka bez dalších podrobností.

Video  Takto radní České televize hlasovali o odměnách pro přítomného generálního ředitele Petra Dvořáka. Podívejte se, kdo zvedl ruku pro "nulu" a kdo odsouhlasil víc než milion a půl. Hlasování doprovázel drobný zmatek. (24. 6. 2020)  - Blesk Zprávy, Sabina Dračková
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sabartnok ( 9. září 2020 06:01 )

Ten ex diplomat se jmenuje Petr Kolář a ne Petr Pavel🤣🤣🤣🤣🤣😋😋

SCHWARZENBERG ( 7. září 2020 23:33 )

To víš že jo. Včera jsem zrovna obcoval s tvojí matkou. Má hezké jméno, Stračena.

1pravda1 ( 7. září 2020 23:02 )

Tak prostě nesmí dělat rozhovory s politiky před volbami, když chodí s topákem a také nesmí dělat rozhovory ohledně prezidentské kampaně, když je jasné, komu její milenec fandí... jeho syn je topák, co nechal odstranit sochu Koněva za nouzového stavu...

SCHWARZENBERG ( 7. září 2020 20:35 )

Odporná, vyhopsaná ženská. Ostatně jako všechny na ČT.

Matos7 ( 7. září 2020 20:13 )

Ať už jde kónečně do pr....,zlatokopka

Zobrazit celou diskusi