Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ne jeden, ale dva Primarky v Česku! Po Praze míří i na Moravu. Víme, kdy a kde otevře

Autor: Nikola Forejtová - 
19. února 2020
17:43

Irský řetězec s levnou módou Primark v Česku vyroste hned dvakrát. Zatímco se jedna prodejna už staví na Václavském náměstí v Praze, druhou ve středu domluvili v Brně. Stát má v obchodním centru Olympia, plánované otevření je pak v roce 2022. V prosinci Primark ohlásil expanzi i na Slovensko, v plánu je také prodejna v Polsku. Primark láká na mimořádně nízké ceny oblečení a doplňků.

Primark dále expanduje. Po Praze se společnost rozhodla rozrůst do dalšího českého města - do Brna. Irský řetězec s levným oblečením by měl vyrůst v obchodním centru Olympia. Informaci přinesl server Mediar.cz. Otevřít by měl v roce 2022.

Nová prodejna má zabrat 3.600 metrů čtverečních prodejního prostoru. Nabídne dámské, pánské i dětské oblečení, obuv, doplňky, spodní prádlo i domácí zboží. Smlouvu podepsal Primark s obchodním centrem ve středu.

Praha, Brno, Bratislava

První prodejna na českém území už roste na Václavském náměstí. Květinový dům bude otevírat v květnu, zpoždění s výstavbou prozatím nehlásí. „Obchod, který vzniká v Praze, bude vlajková loď střední a východní Evropy. Zákazníci z Čech a Moravy, kteří doteď jezdili do Drážďan, Lince a do Vídně, začnou jezdit do Prahy, protože půjde o obrovskou pobočku, která se navíc bude nacházet na zajímavém místě a v nové budově v samém centru Prahy,“ uvedl pro Blesk Zprávy již dříve Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu. 

Nyní bude Praha zásobovat i Brno. „Od oznámení otevření první české prodejny Primark v Praze jsme plní očekávání hledali druhou lokaci, jež se stane součástí naší expanze v regionu. Brno, jakožto druhé největší město v Česku, nabízí skvělou příležitost, jak oslovit další zákazníky v Česku,“ prohlásil Jose Luis Martinez de Larramendi, ředitel maloobchodu Primarku pro USA a střední a východní Evropu.

Obchodní centrum Olympia v Brně Obchodní centrum Olympia v Brně | Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

Primark se v posledním roce rozhodl více expandovat právě na východ Evropy. Prozatím provozuje 370 obchodů ve 12 zemích. Zatím se Primarkem chlubí Irsko, Velká Británie, Španělsko, Portugalsko, Německo, Nizozemsko, Belgie, Rakousko, Francie, USA, Itálie a Slovinsko.

Nově teď přibude k výčtu právě Česko, Polsko a společně s Brnem se otevře pobočka v roce 2022 i v Bratislavě. „Slavíme 50. výročí a jsme nesmírně hrdí na to, že náš růst pokračuje v celé Evropě a USA,“ uvedl generální ředitel společnosti Primark Paul Marchant. 

Primark byl poprvé otevřen v roce 1969 v Dublinu. V současnosti zaměstnává více než 75 tisíc lidí. V posledním fiskálním roce otevřel 15 nových obchodů na svých současných trzích. Zakladatel byl Arthur Ryan. Ten zemřel loni 8. července ve věku 83 let.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Loanna Sattler ( 21. února 2020 10:40 )

My to zas máme nejblíž do Primarku do Vídně, tak jsem se taky nechala dcerou přemluvit, a přesně, jak říkáte. Hrabárna pro socky, klienti jen araborakušané a Češi, původní obyvatelky jen prodavačky. Koupili jsme pár triček, zbytek za to cenově nestál. Mně to stačilo, a přeji klientům v Praze a Brně krásné hrabání.

pic mic ( 19. února 2020 23:49 )

Stavét se tu pobočky rozhodně vyplati,insight tymy to zajiste v obou mestech dostatecne proverily a lidi to proste,kvalita nekvalita, afroplakaty nebo stiny ve vyprodeji za euro tady chteji. Velky boom najezdu do centra Prahy a pak Brna par mesicu potrva a pak zase prijde neco dalšího novyhp co nas bude zajimat.Takze Primarku zdar a tesime se,za budeme travit v kolonach do centra abychom chytli sobotni slevy! Doufam,ze na parkovani se v ramci projektu tak myslelo preci nebudeme tahat ty tasky metrem

offline ( 19. února 2020 20:10 )

Hmm, dva a není to málo Antone Pavloviči?

illyria ( 19. února 2020 19:14 )

Já jsem dopadla podobně, před vánocemi jsme byly nakupovat v Drážďanech. Já raději jezdím do Polska na nákupy, ale kamarádka chtěla do Primarku... Tak sem byla natěšená, přece jen sem o Primarku už dost slyšela... Noooo a bída. Zboží málo druhů, za to ve spoustě kusech... Třeba kabáty asi tak 5 střihů, každý ve třech barvách a 10ti kusech od každé velikosti... Všechno v hnědé, tmavě zelené nebo velbloudí, okrové... Žádné barevné... Trička bez nápadu... Za to všude vyseli plagáty různých "afroněmců"... A novoněmkyně v burkách a ověšené taškama s řvoucíma dětma... Takže jsem si koupila gumovou koupací čepici a vonný olej... Nooo, znova už do Německa nepojedeme... Zlatí Poláci...

verka1 ( 19. února 2020 19:14 )

Bude přePrimarkovano ve střední Evropě. Něco se tam dá vybrat a koupit, tak jako v každém obchodě.
Vyplatí se dál stavět nová obchodní centra, stopshopy v každém okresním městě? V dnešní době většinou se objednává z eshopu.

Zobrazit celou diskusi