Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mapa pokrytí České republiky internetem: Jak je na tom vaše adresa?

Mapa pokrytí Česka internetem
Mapa pokrytí Česka internetem  (Autor: CETIN)
Autor: red - 
19. listopadu 2019
11:12

Zapnout počítač, připojit se k internetu a pak už jen bezstarostně surfovat na vlnách vysokorychlostního připojení. Tak v kostce vypadá ideální scénář pro všechny uživatele internetu. A právě jim je určena mapa pokrytí na webu zrychlujemecesko.cz, na které si můžete snadno a rychle ověřit, jestli máte na své konkrétní adrese rychlý internet. 

Interaktivní mapa pokrytí nyní nabízí uživatelům několik novinek. Tou nejzásadnější je zobrazení přesné polohy jednotlivých uličních rozvaděčů DSLAMů, které mají zrychlení v dané lokalitě na svědomí.

Lidé, kteří mají rádi různá data a statistiky, jistě ocení možnost prohlédnout si přehlednou historii zrychlování v pevné síti CETIN na celém území republiky od roku 2016 až do současnosti. A to vše v nové atraktivní grafice. Cílem těchto novinek je přinést návštěvníkům webu ještě více informací a zároveň jim zajistit co největší uživatelský komfort při jejich prohlížení. „Vyslyšeli jsme stále častější přání, abychom ukázali polohu našich DSLAMů. Zároveň jsme se rozhodli vytvořit novou mapu pokrytí, s níž se bude na všech typech zařízení ještě lépe pracovat,“ řekla k nové mapě manažerka projektu Kamila Dunděrová.

Stávající novinky nejsou ani zdaleka posledním vylepšením, které na návštěvníky webu zrychlujemecesko.cz letos čeká. Ještě do konce tohoto roku se stránky rozšíří o další dvě nové funkce. Uživatelé se mohou těšit na nezávislou aplikaci pro měření aktuální rychlosti připojení na IP adrese daného zařízení a na kalkulačku, která jim vypočítá žádoucí rychlost připojení odpovídající potřebám jejich konkrétní domácnosti. To vše opět v moderní a uživatelsky příjemné grafické podobě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi