Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V Česku vzniká „supercestovka“. Majitel Exim Tours kupuje CK Fischer od miliardáře Komárka

Autor: ČTK - 
17. září 2019
13:26

Německá skupina Rewe, majitel Exim Tours, kupuje od skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka Cestovní kancelář Fischer, napsal v úterý server iDNES.cz. Výši transakce neuvedl. Zástupci firem se k obchodu odmítli podle serveru vyjádřit. Spojení špiček českého trhu se zájezdy musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Antimonopolní úřad zatím neobdržel případný návrh na povolení spojení soutěžitelů REWE a Fischer, sdělil ČTK mluvčí ÚOHS Martin Švanda.

Fischer i Exim Tours mají roční tržby v řádu miliard korun. Obě cestovní kanceláře patří k největším v Česku. Dohromady by podle serveru měly na prodejích zájezdů podíl přes 30 procent. Rewe plánuje obě značky i po uzavření obchodu zachovat, píše iDNES.cz.

Firma Exim Tours loni prodala v Česku zájezdy za téměř šest miliard korun a zisk před zdaněním dosáhl 288 milionů. Cestovní skupina Fischer měla loni tržby 6,055 miliardy korun a zisk 88,4 milionu. K velkým cestovním kancelářím v Česku patří také například Čedok nebo Blue Style, které měly v posledních letech tržby kolem dvou až tří miliard korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi