Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další Čech se chystá do vesmíru. Raketu si prý vyrobí sám

Další Čech se chystá do vesmíru. Raketu si prý vyrobí sám
Další Čech se chystá do vesmíru. Raketu si prý vyrobí sám  (Autor: Unsplash.com)
Autor: mba - 
21. června 2019
08:00

Vynálezce Míra Čech, který se v minulosti pokusil prokopat zeměkoulí, aby do České republiky přivedl moře, má nové poslání. Chce najít novou planetu a zajistit tak naší vlasti důstojné území, kde si každý Čech najde místo pro sebe a svoji rodinu a nebude se bát říci svůj názor. Jak se Míra na cestu připravuje?

Do vesmíru s balonem?

"Jsme národ poctivých a pracovitých lidí, kteří si poradí v každé situaci," říká Míra. A možná právě toto heslo ho nakoplo k rozhodnutí, že si vesmírné plavidlo postaví sám - bez pomoci SSSR. V místní tělocvičně se tak pouští do výroby balonu, který ho má do vesmíru vynést. Jak moc reálné jsou jeho vize?

Kdo je Míra Čech?

Tento vynálezce a objevitel se již na základní škole se potýkal s vadou řeči, která mu způsobila mnoho nepříjemných situací. I proto se zaměřil především na sebevzdělávání. Mezi témata, která ho nejvíce zajímala, patřila zejména fyzika, matematika, chemie a praktická věda. Řemeslnou zručnost získal na studiích truhlařiny a zámečnictví. Studoval VUT v Brně, ale nedokončil ji – rovnou se vrhl na dráhu vynálezce a objevitele. Oženil se s Jaruškou Novákovou a mají spolu syna. Jeho základním mottem je: Rodina, vlast, věda!

Jak celý jeho projekt dopadne? Sledujte Mírovu cestu zde!

Zobrazit celou diskusi