Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Peklo na D1 před Prahou nekončí. Kolony poničily při poslední opravě další část dálnice

Autor: peb - 
10. října 2018
14:53

Na úseku dálnice D1 před Prahou znovu probíhají opravy. Kolony, které vznikly kvůli předchozím opravám, totiž narušily kvalitu asfaltu v sousední části dálnice. Nejzásadnější opravy být měly být hotové do tohoto víkendu. Do té doby budou vznikat další kolony. Informoval o tom web ČT24. 

Opravovaný úsek je jeden z nejvytíženějších úseků dálnice D1 vůbec. Poslední práce na něm skončily jen před pár týdny. Jejich následkem ale vznikaly masivní kolony, ve kterých stála i těžká nákladní vozidla, která do starého povrchu popojížděním vymačkala rýhy a vytvořila praskliny. Silničáři uvedli, že v tomto stavu by povrch dálnice nepřečkal zimu.

„Byly vyježděné až devíticentimetrové koleje, což znamená, že v zimních měsících, v okamžiku, kdy by se do těch kolejí dostal sníh, tak i když tam projede naše fréza, náš pluh, tak ten sníh odsud nedostane. Vznikaly by tady nehody, vznikaly by tady kolony,“ řekl  ČT24 mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Silničáři v tuto chvíli pracují jen na pravém pruhu, který byl poškozen nejhůř. Jeho opravy by měly být hotové do soboty. 

Zobrazit celou diskusi