Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ledecká vymazala v paralelním slalomu soupeřky: Senzační Ester, má zlato i z prkna!

Autor: ps - 
24. února 2018
06:49

Naprosto ojedinělý sportovní úkaz… Ester Ledecká (22) nejprve na olympiádě v Koreji šokovala svět zlatem na lyžích v Super-G a dnes dokonala neskutečný zlatý double! V paralelním obřím slalomu na snowboardu nedala svým soupeřkám žádnou šanci. Všechny své jízdy vyhrála!

Mnozí si to ani neuvědomují, ale Ledecká zlatým výsledkem na snowboardu vstoupila do historie olympijských her. „Já se vždycky snažím vyhrát, když stojím na kopci. Pokaždé chci zajet tu nejrychlejší jízdu,“ vyprávěla skromně v Pchjongčchangu. Ale to, co na svahu reálně předvedla, je neuvěřitelné!

Jsou desítky případů, kdy sportovci na zimních hrách vybojovali několik cenných kovů, ale Ester to zvládla ve dvou různých disciplínách, což před ní naposledy zvládl Noru Grøttumsbråten na olympiádě ve Svatém Mořici (1928). On triumfoval v běhu na lyžích a v severské kombinaci.

Co se českých barev týká, nemá ve sjezdovém lyžování konkurenci. Na olympijských hrách dosud získaly bronzové medaile Olga Charvátová Křížová ve sjezdu v Sarajevu 1984 a Šárka Strachová ve slalomu ve Vancouveru 2010. Ve snowboardingu je jí velkou konkurentkou Eva Samková, která v Soči 2014 vyhrála snowboardcross a letos v Pchjongčchangu vydřela bronz.

Tuzemským fanouškům nezbývá než smeknout a ojedinělou sportovkyni v Česku hlasitě přivítat. Vždyť její výsledek v Koreji se dá hravě porovnávat s japonským Naganem (1998)!

Vše o druhém vítězství Ester Ledecké na hrách v Koreji čtěte ZDE!

Video  9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové  - iSport TV
Video se připravuje ...

Amos ( 24. února 2018 18:43 )

Nové Nagano, tentokrát v podání Ester Ledecké. Moc jí to přeji, je to talent od pánaboha, znásobený systematickou dřinou a pílí. Ale. Kdyby se nenarodila do rodiny, kde jsou schopni a ochotni investovat miliony do jejího rozvoje, určitě by byla pouze a maximálně rekreační sportovkyní. Proto je pro mě větší hrdinkou Martina Sáblíková a její trenér Novák, kteří z ho... upletli bič. A je ostudou státu, že nevyužil okouzlení z fenomenálních úspěchů Martiny a nepostavil jedinou rychlobruslařskou halu (cca za 400 mil.). Mohli jsme už třeba být velmoc ve sbírání medaili ze ZOH jako nížinné Holandsko, které nebýt rychlobruslení, tak nemají nic.

bejdlova ( 24. února 2018 09:32 )

Největší obdiv, neskutečný zážitek, nenacházím slova k vyjádření toho co cítím. Blahopřeji . . . - vám i celému vašemu týmu i vašim rodičům. Jste neskutečná a krásná.

jaramila ( 24. února 2018 08:43 )

Zobrazit celou diskusi