Zpěvák Janek Ledecký s manželkou Zuzanou se nyní mohou nosit jako pyšní pávi. Jejich dcera Ester totiž vybojovala zlatou medaili na ZOH v Jižní Koreji. Jaké to bylo vést Ester k tomu, co si celý život přála dělat a jaké byly jejich školní a sportovní začátky? Podle Janka Ledeckého to bylo prostě úžasné.

PRVNÍ SLOVA ESTER PO VÍTĚZSTVÍ ČTĚTE ZDE>>>

"My jsme si totiž v tom jejich předškolním období vytvořili takový náš svět, stala se z nás báječná komunita, která nebyla vůbec limitovaná klasickým pracovním týdnem, víkendy a tak. Když prostě v Krkonoších napadnul sníh, sbalili jsme se a na čtyři měsíce tam odjeli, než zase slezl. A tenhle systém nám škola pěkně nabourala! (směje se) To byl jeden důvod," vysvětlil Janek Ledecký v rozhovoru pro Blesk TV Magazín, proč děti nenutili chodit do školy.

VIDEO: Janek Ledecký: Ester chce ukázat, že lyže a snowboard jde dělat současně

Video
Video se připravuje ...

Janek Ledecký: Ester chce ukázat, že lyže a snowboard jde dělat současně iSport TV

Jaký byl ale ten druhý důvod? "To přišlo, když jsme Jonáše vedli do první třídy. On měl na zádech tu velkou aktovku, v ruce kytku pro paní učitelku… A nás najednou oba napadlo: Sakra, to se teď tady s tím naším chlapečkem bude pět hodin denně dít něco, co my vůbec neovlivníme? A buď bude mít štěstí a natrefí na fajn učitele, nebo taky narazí na někoho, kdo mu ty dveře nadobro zavře... No a tak jsme začali přemýšlet nad nejlepším možným způsobem, jak tohle eliminovat, až jsme na to přišli," uvedl zpěvák s tím, že syna i mladší Ester začali učit doma a učivo základní školy pro ně nebyl problém.

JAK SI ESTER VYJELA ZLATO A ŠOKOVALA CELÝ SVĚT! DETAILY ZÁVODU NAJDETE ZDE>>>

"Zvládli jsme i matiku, ačkoliv tam jsem byl vždycky před dětma tak o tři strany napřed. (směje se) Ony rychle pochopily, že tu povinnou látku zvládneme doma probrat za hodinu a půl denně, dýl se totiž žádné dítě stejně nedokáže soustředit. A tím víc času nám díky tomu zbývalo na ty opravdu důležitý věci, jako je kreslení, lyžování," zasmál se Ledecký a dodal, že měli štěstí, že jim tento plán vyšel.

"Děti to bavilo a nám tenhle experiment vyšel. Měli jsme navíc tu výhodu, že oba od třetí třídy přesně věděli, co chtějí v životě dělat. Jonáš od osmi let neustále kreslil, zkoumal perspektivy, zkoušel nové a nové techniky… A já věděl, že dokud mi budou síly a hlavně prachy stačit, tak ho v tom budu podporovat," rozpovídal se zpěvák o svém taktéž úspěšném a talentovaném synovi a o tom, že u Ester to s její cestou k vytouženému cíli bylo finančně náročnější, ale stálo to za to.

PROČ SI ESTER PO VÍTĚZSTVÍ NA TISKOVCE ODMÍTLA SUNDAT BRÝLE? ČTĚTE ZDE>>>

"To jednoznačně! Když jí bylo osmnáct, tak si nechala sepsat, kolik stály poslední tři sezony – od patnácti se začínají jezdit juniorské soutěže, a když to chcete dělat na profesionální úrovni, tak je lyžování nejdražší sport vůbec. A Ester má k tomu ještě snowboarding. Je to dražší než tenis, golf… Taky je to ale ještě věk, kdy nenarazíte na sponzora, i když máte výsledky sebelepší," vysvětlil.

"Nakonec spočítala, že každá ta sezona vyšla na několik milionů. V době, kdy vyhrála juniorské mistrovství světa a začali se ozývat první sponzoři, mi řekla: Já ti za to moc děkuju, hrozně si toho vážím, ale nechci už pro vás být tahle finanční zátěž. Já ji uklidňoval, že o nic nejde. Že bych si sice mohl za ty prachy koupit nový ferrari, ale na co? Co bych s ním dělal? Túroval ho před barákem, aby všichni viděli? Mě ta její kariéra vždycky bavila, nikdy jsem toho ani na vteřinu nelitoval. Ale ona se rozhodla dokázat, že si na to vydělá sama," uvedl Ledecký.

A jak Ester řekla, tak také udělala. A nejen to. "Jí se podařil dokonce světový unikát, že si snowboardem vydělala na lyžování a od těch osmnácti mě to nestálo ani halíř. A před dvěma rokama, to jí bylo dvacet, mi k narozeninám koupila mustanga," prozradil Janek s tím, že tehdy doma řešili, co dají tátovi k narozkám.

"Esterka pronesla: No mustanga, to je přece jasný! On ho miluje, nikdy by si ho sám nekoupil, protože je škrt a není to praktický, jelikož se tam nevejde dost kytar, tak mu ho koupíme my! (směje se) To byl fakt krásnej dárek. Je to taková satisfakce za to, že jsem se dětem tak obětoval. I když to zní blbě, já to vůbec nevnímám jako oběť, já si to s nima hrozně užil a byl bych idiot, kdybych to neudělal," uzavřel populární zpěvák.

Fotogalerie
69 fotografií