Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Rusové vystříleli finále za 27 vteřin: Je po zlatu, medailový sen ale žije!

Autor: ps - 
23. února 2018
10:55

Osudných 27 vteřin! Taková chvilka stačila Rusům v semifinále hokejového turnaje na olympijských hrách, aby si vymetli cestu do finále. Český tým měl šance, ale porážce 0:3 nezabránil. Teď bude čekat na soupeře, s nímž si to rozdá o bronz.

Začátek  zápasu vyšel českému týmu skvěle, svěřenci kouče Josefa Jandače na Rusy vlétli, vytvořili si tlak, ovšem žádnou velkou šanci si nevytvořili. Ve druhé polovině už chlapci sborné začali šlapat naplno a jen díky gólmanu Pavlu Francouzovi zůstalo skóre první dvacetiminutovky 0:0.

„Bylo to dost vyrovnané, ale musíme si dávat pozor,“ varoval v první přestávce útočník Lukáš Radil. Bohužel, k srdci si jeho poslední větu čeští reprezentanti nevzali. Rusům totiž ve druhé třetině stačilo 27 sekund k tomu, aby mohli začít oslavovat olympijské finále! Nejprve přesně mířil Nikita Gusev, po něm proměnil přečíslení 2 na 1 Vladislav Gavrikov.

Zdálo by se, že je po zápase, ale v přesilovce měl dva góly na lopatě (téměř do prázdné branky) Martin Růžička. Bohužel netrefil. „Nějaké šance tam byly, ale ty góly nás dostaly psychicky dolů,“ hodnotil druhou část forvard Roman Horák.

Snaha přetlačit Rusko v posledním dějství se podařila, jenže bez brankového efektu. Účet zápasu uzavřel do prázdné branky Ilja Kovalčuk. Český nároďák tak musí čekat na soupeře z druhého semifinále (Kanada – Německo, 13:10 ČT Sport). S kým si zahrajeme o bronz, budeme vědět zhruba kolem půl čtvrté…

VŠE o utkání ČESKO - RUSKO najdete na iSport.cz --- ZDE

venxa ( 23. února 2018 18:16 )

Curaku!

Zobrazit celou diskusi