„Myslím, že o Olympijský festival bude mezi lidmi velký zájem. Určitě doporučuji nechat auta doma a přijet se pobavit využitím posílených spojů a kyvadlové dopravy. Návštěvníci festivalu se tak vyhnou trablům. Náš festivalový pendl bude jezdit každou hodinu, o víkendech co půl hodiny, a to mezi Vrbnem pod Pradědem a Karlovem,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS).

Autobus bude stavět na 12 zastávkách v Karlově Studánce a v Malé Morávce, ale taky na Hvězdě tak, aby si zájemci mohli udělat výlet i na Praděd. Navíc v době víkendových programů budou autobusy posílené.

Pro návštěvníky festivalu budou na odstavných parkovištích připravené podrobné mapky a informační tabule s jízdními řády. V obcích budou rozvěšeny informační plakáty.

Olympijský festival se letos od 9. do 25. února bude konat v Ostravě a také v dalších čtyřech skiareálech - Mostech u Jablunkova, Bílé, Kopřivné a Karlově. Tam se mohou návštěvníci věnovat nejen alpskému lyžování a snowboardingu, ale i některým netradičním sportům.

Hlavním centrem ostravského festivalu pak bude Ostravar Aréna, která je jednou z největších víceúčelových hal v České republice. Na Masarykově náměstí už nyní vzniká také Korejská vesnička.

Olympijský festival nabídne lidem v Moravskoslezském kraji možnost vyzkoušet si třicítku nejrůznějších sportů, ale také zajímavý doprovodný program. Věřím, že i toto je cesta, jak do regionu nalákat návštěvníky a ukázat jim, že jsme kraj, který je aktivní, dynamický a umí se bavit,“ řekl hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Součástí Olympijského festivalu Ostrava 2018 bude také kulturní program. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení hudebních kapel, chybět nebudou ukázky vybraných sportů. Sportovní fanoušci budou navíc moci výkony sportovců sledovat na velkoplošných obrazovkách.