Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Fantastická rychlobruslařka Karolína Erbanová: Na olympiádě vyjela bronz

Autor: shp - 
18. února 2018
13:36

Třikrát hurá! Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu boduje. V závodu na 500 metrů získala cennou bronzovou medaili.

Podrobnosti o její vítězné jízde se dozvíte na webu iSport.cz

Karolína Erbanová vybojovala bronz v závodě rychlobruslařek na 500 metrů a šestou medaili pro českou výpravu v Koreji. V nejkratším sprintu byly rychlejší jen japonská mistryně světa Nao Kodairaová a dvojnásobná olympijská vítězka Korejka I Sang-hwa.

Pětadvacetiletá Erbanová loni na mistrovství světa obsadila v Koreji čtvrté místo, teď si o příčku polepšila. Za domácí favoritkou, která má ve sbírce zlato z Vancouveru i Soči, zůstala pouhou setinu sekundy. Česká reprezentantka jela ve dvojici s fenomenální Kodairaovou, která na pětistovce už dva roky nenašla přemožitelku, zvítězila v 15 závodech Světového poháru za sebou i tady na mistrovství světa.

I tentokrát byla v Kangnungu neporazitelná a ke středečnímu stříbru na kilometru přidala kov nejcennější. Erbanová se však za ní vyvezla k vynikajícímu času, který už překonala jen I Sang-hwa. Nizozemky, které dosud v Koreji vyhrály všechny rychlobruslařské disciplíny, skončily bez medaile. Nejlepší byla vítězka z kilometru Jorien ter Morsová na šestém místě.

.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi