Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Máma prostitutka, otčím Vojtu zneužíval. Chlapec si prošel peklem, teď píše Ježíškovi

Autor: Zuzana Zelenková - 
3. prosince 2017
05:00

Vojta si prošel peklem, když jeho matka pracovala jako prostitutka. Později ho zneužíval otčím. Dneska chlapeček žije v dětském domově a má jediné přání, aby mu Ježíšek nadělil dárky. V tom mu chce pomoci nadace Naše dítě i pražské obchodní centrum. Dárek mu ale může koupit kdokoli. Nadace chce tímto způsobem nejen obdarovat opuštěné děti, ale také poukázat na to, že jsou stále děti, které traví Vánoce bez milující rodiny. 

Vojta bydlí v prachatickém dětském domově Žíchovec. Má ještě mladší sestřičku, ale ta zůstala s matkou. „Matka měla dvě děti – Vojtu a holčičku. Živila se prostitucí, její přítel Vojtu týral, a co je horší, i zneužíval,“ uvedli pro Blesk.cz zaměstnanci  domova.

Když Vojtova matka zjistila, co její partner Vojtovi provádí, tak se s ní za bouřlivých okolností rozešla. „Vojta musel být umístěn s traumaty do psychiatrické nemocnice. Odsud následně šel do dětského domova, protože matka už si ho nechtěla vzít zpět, nekontaktuje ho, nemá o něj zájem,“ dodali pracovníci domova.

Matka se vrátila k tyranovi

Matka je prý nakonec opět s mužem, který malého Vojtu týral a zneužíval, pravděpodobně také dál provozuje prostituci. Jeho mladší sestřičku pravidelně kontroluje Ospod (Orgán sociálně-právní ochrany dětí). Vojta je prý rád, že v současné době může alespoň na víkendy odjíždět k hodným lidem, kteří se věnují hostitelské péči. 

Vojta by si teď ze všeho nejvíc přál pistoli Nerf. Zároveň ale má moc rád stavebnice. Přání Vojtovi i dalším čtyřem stovkám dětí může splnit kdokoli, kdo přijde od 22. listopadu do obchodního centra Europark v Praze. Bude tam velká tabule, na níž zájemci najdou jednotlivá přáníčka, která mohou následně vyplnit.

„Naše Dopisy Ježíškovi píšou děti z dětských domovů. S jistotou, že Vánoce jako každý rok přijdou. A s několika dalšími jistotami - totiž že je nebudou slavit se svými rodiči a že nebudou zavaleni dárečky, láskou, porozuměním a jistotou, že takhle ideálně to prostě na světě nechodí. Dárky, o které si pomocí naší Nadace píšou, jsou zpravidla jediné, které dostanou,“ popsala pro Blesk.cz ředitelka nadace Naše dítě Markéta Nešlehová, proč by se lidé této akce měli účastnit. 

Děti, které jsou o Vánocích bez rodiny

Dopisům Ježíškovi se Nadace Naše dítě věnuje již 13. rokem. „Bereme to samozřejmě jako možnost obdarovat opuštěné děti. Ale taky chceme současně ukázat veřejnosti, že stále jsou děti, které tráví nejen vánoční čas bez rodičů. A akce má ohlas z obou stran,“ vysvětlila Nešlehová.

Pravidelně se akce účastní deset až patnáct dětských domovů z celé České republiky. Dohromady tak nadace spolu s dárci během let obdarovali už 5 339 dětí.

Návod k obdarování dětí z dětských domovů v rámci Dopisů Ježíškovi je jednoduchý: dorazit mezi 22. listopadem a 20. prosincem do Europarku v Praze Štěrboholech, vybrat si v pasáži centra ze stojanu jedno ze 416 přání od dětí z 12 dětských domovů, zakoupit jej a předat hostesce denně mezi 9. a 21. hodinou. „Děkujeme za děti, pro které doma neznamená s rodiči a Vánoce nejsou ten nejkrásnější čas,“ dodala Nešlehová.

oliiiii3 ( 8. dubna 2018 17:20 )

Ona se k nemu vratila, to nebyl ani zavreny, a ještě o chlapecka nemá zajem, on ho prznil a ona mu zavrela dveře. Hunus však na holcicku taky dojde ta zruda toho dosahne, s divim ze mala nebyla taky odebrana. Mama mrcha , vrana k vrane seda.

dvorece ( 17. prosince 2017 12:32 )

Protože zneužívání dětí a žen je daleko větší, než byste řekl, ale hodně se o tom mlčí, zrovna jako o násilí na blízkých lidech. Jsme ve skutečnosti hnusní a násilní, rádi se děláme ale lepšími než jsme. Každé takové zhovadilé chování by mělo být důvodem k izolaci toho gaunera či gaunerky, aby nemohli už dál škodit a ubližovat. A to se neděje, nedávno jednoho chlapce vrátila sociálka a soud k otci, který ho zneužíval, jsme blbí snad ? Nebo to děláme záměrně ?

dvorece ( 17. prosince 2017 12:24 )

Nějak nechápu, že sestřička toho zneužívaného chlapce zůstala u matky a ta se vrátila k pedofilnímu tyranovi. Jsou ty lidi tam na uřadech normální ?

sores ( 3. prosince 2017 11:15 )

Jen zrůda pedofil má chuť na malé dítě! Jak tohle mužský může udělat to je zvěrstvo odporné. Jsou to podlidi psychicky narušené. Řezat jim ptáky!

tummy ( 3. prosince 2017 10:20 )

 Chudáčci malý, život se s nima nemazlí.Mají mít lepší život, doufám že se najde hodně hodných lidí kteří jim to trápení ulehčí.

Zobrazit celou diskusi