Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Veterináři stopli 30 tun masa z Brazílie. Byla v nich salmonela

Autor: ČTK - 
3. května 2017
13:58

Veterináři přikázali stáhnout přes 30 tun kuřecích řízků původem z Brazílie, obsahovaly bakterie salmonely. Maso se dostalo i do vojenského stravovacího zařízení. Za uvádění zdravotně závadných potravin na trh hrozí pokuta až 50 milionů korun.

Veterináři stahují dvě zásilky masa. V prvním případě jde o 9,3 tuny zmrazených kuřecích prsou bez kosti s názvem SEARA. Místem dodávky byly firmy TWARDZIK CZ z Kunovic a Laris Trading Company se sídlem v Kladně. Od nich maso kupovaly další subjekty, konečnými odběrateli byla hlavně stravovací zařízení, mezi nimi i vojenská jídelna, ve které byly odebrány vzorky. Právě tam se na bakterie salmonely v mase přišlo.

Druhá zásilka o hmotnosti 21,2 tuny mířila také do dvou provozů, šlo o Lesko – Velkooobchod nápojů, Lípa a firmu BENSTAR. Také v tomto případě byla konečnými odběrateli především zařízení společného stravování.

Nálezy salmonely v brazilském mase se v ČR vyskytly už na začátku dubna.

mnpv ( 3. května 2017 18:23 )

fotrpjotr: jj kvalitu jsme vyvezli a šajz zůstal v tuzemsku. O nekvalitě Rudé právo psát nesmělo a facebook nebyl. Tak že pohoda, nebyly informace, nebyly problémy.

mnpv ( 3. května 2017 18:18 )

Možná by bylo zajímavé pustit veterináře do Vodňan. Po jejich kuřatech má průjem celá rodina včetně domácích mazlíků.

fotrpjotr ( 3. května 2017 16:13 )

Bývali jsme ve všem soběstační,dokud nepovedená Havlova revoluce všechno zlikvidovala.

Zobrazit celou diskusi