Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V mase z Lidlu našli salmonelu. Nejezte mix vepřového a hovězího z Polska

Prodejna Lidl
Prodejna Lidl  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, bud - 
9. března 2017
16:32

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje spotřebitele, aby nejedli půlkilogramový mix polského mletého hovězího a vepřového masa z Lidlu. Analýza výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi salmonely, sdělil dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Inspekce vložila informaci do systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Bakterie se objevila v balení o 500 gramech od polského výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania. „Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika. Potravina byla označena údajem spotřebujte do 5. 3. 2017, a proto se v tržní síti už nenachází. Důrazně však varujeme spotřebitele, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby ho nekonzumovali, nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili,“ uvedl Kopřiva.

Podle něj nemá zmrazení na bakteriální kontaminaci žádný vliv. „Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce,“ dodal Kopřiva.

 

Nedávno se v Česku objevila polská vejce v českém balení. O klamání spotřebitele mluvil ve Studiu Blesk europoslanec Pavel Poc:

Video  Klamání spotřebitele  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Podívejte se také na spot Potravinářské komory s herečkou Valérií Zawadskou, kde úřady apelují na Čechy, aby znali původ např. masa a kupovali regionální potraviny:

Video  „Bylo to pořádné prase.“ Zawadská začala věštit tajemství masa!  - Potravinářská komora ČR
Video se připravuje ...

 

joudajoudovy ( 10. března 2017 08:39 )

sorry, ale nemecky lidl s diskontnim prodejem, patrici k siti hypermarketu kaufland, a svou agresivni politikou zamerenou na nejnizsi mozne ceny zbozi, je jakymsi podvodem na ceskeho zakaznika, ktery si mysli, ze vse nemecke je nejlepsi, ale puvod vyroby je z polska. sice polaci jsou v tom opet nevinne, nebot vyrabi a dodavaji na zaklade objednavky korporaci, ale kritika spada na polaky, misto honby k zodpovednosti samotneho korporatnika baziciho po zisku. nakonec se da hovit i o umyslnem vnaseni nenavisti i zloby mezi slovany, kde cech nadava na polaka, misto toho, aby, v tomto pridade, poplival nemce. skoda, ze flaternik jurecka u jilkove neodpovedel na dotaz zeny z lidu, ktera se ho otazala, proc ceske kvalitni hovezi maso a mleko se vozi do nemecka a v cechach se prodavaji sunty? odpoved typu, ze oni jedini resi kvalitu potravin, nemela nic spolecneho s dotazem, i kdyz vsichni vime, ze na zaklade kvot z eu mame stanovene podminky, co musime vyvazet a kolik, vcetne toho, co musime dovazet a kolik. o zaoravani ceskych plodin zpet do pudy se jurecka ani nezminil. za vlady modrych ptaku se provalila afera s mrkvi. v cesku se vypestuje 50tis.tun, ktere se exportuji do polska, ale z polska do cech se importuje 70.tis.tun mrkve. Rozumny hospodar by si svoji mrkev nechal a zbytek prikoupil. flaternici si pouze honi politicke minibodicky a o lidi ci kvalitu potravin jim vubec nejde. korporatni lobby zprava zleva, zespodu nahoru, zezadu zepredu, o to go!!! a pro nase socani i flaternicti korytare prikladam odkaz a kazdy, kdo prosel zakladni skolou vse pochopi i bez lzivych vykriku a zamlcovani faktu nasimi bafunari, kteri se v brusselu nechali uplatit korporacemi, misto toho, aby pro ceske zamedelce, chovatele i spotrebitele vyjednali lepsi podminky. prachy jsou prachy a delaji jeste vetsi prachy. http://www.hnutiduha.cz/sites/default/files/publikace/2012/09/dovoz_na_web.pdf

merlina29 ( 9. března 2017 19:58 )

Fuj!!!Jak dlouho ještě?

agfor ( 9. března 2017 18:46 )

 Zase hnus z Polska. Byla to ironie, že se papaláši sešli rokovat o nekvalitním žrádle ve Varšavě ?

prycsnima ( 9. března 2017 18:41 )

 Když kupujete odpadky,tak si nestěžujte hovada. Každej si může umlejt maso doma ,trvá to i na ručním mlýnku 2 minuty. Žerete drahej odpad a jste frajeři.

Dannero ( 9. března 2017 18:10 )

zdali pak našli nebezpečné mleté maso i na pultech v Německu, odpověď je jasná, nenašli protože v Německu nežerou odpad z Polska, ale prodávají si tam kvalitní maso často dovážené i z ČR.

Zobrazit celou diskusi