Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ráj starých škvarků: Muž prodával na trzích 2 měsíce prošlé sádlo

Počátkem prosince na prodejce ve stánku Ráj škvarků narazili kontroloři na pražských trzích a zjistili u něj překročení teploty skladování a nedostatečné označení výrobků.
Počátkem prosince na prodejce ve stánku Ráj škvarků narazili kontroloři na pražských trzích a zjistili u něj překročení teploty skladování a nedostatečné označení výrobků.  (Autor: Blesk/veterinární správa)
Autor: bru - 
18. prosince 2015
13:19

Státní veterinární správa objevila počátkem prosince na farmářských trzích v Praze jihočeského prodejce sádla a škvarků, který už jednou dostal pokutu za nepovolený prodej a prodej prošlých a neoznačených výrobků. Nyní u něj kontroloři zjistili podobná pochybení.

V této souvislosti upozorňují organizátory a návštěvníky trhů na možnost ověřit si na jejich webu, zda prodejci a výrobci, kteří na trzích prodávají nebo chtějí prodávat, jsou pro svou činnost registrováni nebo schváleni. Informoval o tom dnes mluvčí veterinární správy Petr Pejchal.

Veterinární správa podle něj přistihla prodejce už letos v lednu při prodeji prošlých a neoznačených výrobků na farmářských trzích v Českých Budějovicích. Dotyčný zboží prodával, ačkoli jeho výrobna nebyla schválena a registrována podle veterinárního zákona. Dostal za to pokutu 50 000 korun.

Počátkem prosince na téhož prodejce ve stánku Ráj škvarků narazili kontroloři na pražských trzích a zjistili u něj překročení teploty skladování a nedostatečné označení výrobků. Na jeho škvařeném vepřovém sádle a škvarcích navíc chyběly jakékoliv etikety nebo z nich bylo patrné, že mají téměř dva měsíce po datu spotřeby, uvedl mluvčí.

Podle aktuálních zjištění veterinářů to navíc nejsou jediná místa, kde dotyčný své výrobky prodával. V některých případech kontrole podle mluvčího tvrdil, že produkty nejsou jeho, a účelově uvedl coby prodejce někoho jiného. Ani ten ale nebyl a není registrován ani schválen podle veterinárního zákona.

ivoadler ( 18. prosince 2015 15:19 )

Škvarky za 149 Kč. To když vidím, mám chuť fackovat. 

Zobrazit celou diskusi