Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Statistici odhalili, že se máme dobře: Sníme víc než dřív

Podle statistiků toho sníme více než dřív.
Podle statistiků toho sníme více než dřív.  (Autor: scom)
Autor: Adam Jaroš - 
5. prosince 2015
06:16

Češi jedí víc než dříve. Jíme víc masa, zeleniny, ovoce, ale i čokolády. Loni jsme pili i více alkoholu a přes všechny zákazy i více kouřili.

Podle údajů Českého statistického úřadu loňský rok trhl několik rekordů. Snědli jsme historicky nejvíce rýže, luštěnin, olejů, špenátu nebo čokolády. Také na mase nešetříme a vepřové, hovězí nebo drůbeží jíme čím dál tím víc.

Jiné druhy ale v lásce nemáme. Nejméně v historii jsme jedli králíky a telecí. Minerálek, sodovek a limonád spotřebujeme sice 5krát více než v roce 1970, ale v posledních letech jejich spotřeba znovu klesá.

Především díky oblibě kohoutkové vody. Z alkoholických nápojů vypijeme nejvíce piva (loni 147 litrů na osobu), ale jeho množství nestoupá, zatímco vína (19,5 litrů na osobu) pijeme čím dál víc. V posledních letech přitom roste rychleji spotřeba ostatních (především ovocných) vín než klasického vína z hroznů.

Pošlete nám svou fotku z Mikuláše na redakce@blesk.cz nebo tip@blesk.cz!

Podle statistiků toho sníme více než dřív. Podle statistiků toho sníme více než dřív. | infografika Blesku

tymitaky ( 5. prosince 2015 10:07 )

Co to máš k jídlu?

tgbg ( 5. prosince 2015 08:47 )

 Hlavně je jídlo a pití k dostání a kvalitní. Ne jako za vlády komunistických zločinců a kolaborantů, kdy jsme museli jíst jenom jedovaté komunistické sr*čky. Pokud teda byly k dostání. Do kapitalistické ciziny se nesmělo. Kdo se tam podíval, už se nevrátil

ATLAS8 ( 5. prosince 2015 08:22 )

Velmi zajímavé údaje,na čí objednávku a komu slouží tato statistika,dělaná zřejmě jen mezi střední a vyšší vrstvou což je dejme tomu cca 10% lidí, ale zbylých možná až 70% má životní úroveň na takové úrovni,že nějaká komise EU konstatovala,že nás jakože tedy ČR pokládá za chudé země a přispívá údajně na obědy ve školách pro cca 100 tisíc dětí na obědy,anžto rodiče pracující většinou v zahraničních montovnách mají AŽ třetinové platy oproti EU a to především pro tzv.západoevropské majitele firem, ale to zřejmě nikomu z odpovědných v ČR nevadí, ti si přidávají po desetitisících, ale pro důchodce zbývá "jen" 40 Kč,což jsou necelá dvě eura,byli tito statistici někdy v supermarketu nakupovat některé taky potraviny, dále se budeme zajímat o ceny, je kvůli embargu na Rusko přetlak v nadbytku masa a mléka,běžte do marketů se podívat na ceny, ZAJÍMÁ to někoho,zejména ministra pro zemědělství? Ani náhodou, viz velmi "VÝŽIVNÝ" med plný antibiotik, to ani vlastně nemusíte k lékaři, dejte si med a je po chřipce či angíně!JO,JO statistiky,zbytečné a nic konkrétně neříkající, ALE hlásit se to musí,zejména do Bruselu,aby nás nepovažovali za chudé!

Zobrazit celou diskusi