Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čínská cenzura míří na obrazovku TV Barrandov. Oslní Asiaty seriály s Brožovou?

Autor: David Vaníček - 
10. září 2015
05:50

Čínský lid se může těšit na dotek české kultury. Tedy alespoň té, jakou vyrábí producenti televize Barrandov. Poté, co do mediální skupiny Empresa média a Médea vstupuje jako partner čínská firma CEFC, plánuje stanice novou nabídku. Češi uvidí pořady z čínské stanice CCTV a Číňany (možná) oslní dílka s Kateřinou Brožovou.

Byla to velká sláva, když za dohledu prezidenta Miloše Zemana podepsal Jaromír Soukup smlouvu s čínskou firmou CEFC o strategickém partnerství. Soukup je mimo jiné majitel televize Barrandov, jejíž hlavní tváří je herečka Kateřina Brožová, Soukupova oficiální partnerka. 

Spolupráce malé české televizní stanice s Číňany se brzy promítne i na obrazovky tuzemských domácností. "Naše společnost, Barrandov Televizní Studio, už ale v tomto roce uzavřela 2 smlouvy s dalšími čínskými partnery, a to právě  v oblasti dodávky akvizičního obsahu pro TV kanály Skupiny Barrandov. Jedná se o smlouvu o vzájemné spolupráci uzavřenou s čínským Ministerstvem pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky, na základě které jsme už první filmové tituly obdrželi," řekla Blesk.cz generální ředitelka Skupiny Barrandov Marcela Hrdá.

Diváci v Česku tak budou sledovat pořady, které prošly komunistickou cenzurou. "U nás v CCTV se nejvíc cenzuruje zpravodajství, v oddělení zábavy to není tak dramatické, ale je jasné, že ven smí jen ideově nezávadné věci," řekl Blesku v Číně jeden z produkčních stanice, který si nepřál uvést své jméno. 

CCTV nedávno naštvala třeba fanoušky kultovního seriálu Hra o trůny, ve které se po zásahu cenzorů změnilo hodně. "Odhaduji, že vystříhali asi 20 minut z prvního dílu," uvedl jeden z fanoušků. "Moje první reakce byla: 'To snad není pravda!," dodal rozhořčeně.

A právě od China Central Televison (CCTV) bude TV Barrandov odebírat obsah, už o tom připravuje smlouvu. "Jde o dodávku akvizičního obsahu pro Skupinu Barrandov, a to v oblastech dramatické tvorby, romantických seriálů, dokumentů a dětského obsahu," dodala Hrdá.

Video Brož vrcholného bysnysu: Kateřina Brožová jako překvapení v Šanghaji, seděla vedle Zemanové - David Vaníček
Video se připravuje ...

Tím to ale nekončí. Je dost možné, že čínské domácnosti brzy rozzáří i blonďatá hříva Kateřiny Brožové, jedné z nejangažovanějších umělkyň TV Barrandov. "Naší ambicí je se podílet na tvorbě nových formátů pro čínské partnery," potvrdila Hrdá. Herečka, zpěvačka a moderátorka je vidět v pořadech Exkluziv, v seriálech Stopy života, Ona a On, Bastardi a o Vánocích stanice vysílá její studiové koncerty. I magazíny ze Soukupova impéria píšou o herečce často a krásně. Legendární byl například článek "Talenty jí můžeme závidět", kde celkem 15 krát zaznělo slovo talent.

Obchod mezi Číňany a mediální skupinou Jaromíra Soukupa dostal podpisy obou stran při poslední cestě prezidenta Miloše Zemana do Pekingu a Šanghaje. Podívejte se na galerii z cesty:

djaba ( 12. září 2015 21:52 )

Za desítky let se žádné české vládě nepovedlo domluvit s Číňany .Až dnes s panem Zemanem jsme přišli na to , že asi Čínu potřebujeme .

dzery ( 10. září 2015 11:36 )

jarypadlo ( 10. září 2015 08:59 )

Fantastická Marylin Brožová=Kateřina Monroe jistě ohromí až se všen narovnají wo-či do lajny.Hollywood se třese vztekem že ji neobjevil dřív.

Zobrazit celou diskusi