Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Američtí obrněnci znovu projedou Českem, zamíří na cvičení do Maďarska

Autor: bru - 
29. července 2015
13:08

Američtí vojáci znovu projedou Českem. Dragouni po tuzemských silnicích zamíří na největší pozemní cvičení NATO – Brave Warrior. Akce je naplánovaná na září a říjen, důvodem jejího konání je ruská agrese na východě Ukrajiny.

Stejně jako na jaře bude Česko znovu přihlížet přesunu amerických obrněnců Stryker. Na cestu dragounů Českem upozornily Lidové noviny. „Země, s nimiž cvičíme, jsou znepokojeny Ruskem jako hrozbou pro stabilitu kontinentu. My chceme silnou Evropu,“ řekl pro web Military.com mluvčí americké armády Joe Buccino.

Česká armáda tak už začala s přípravou. „V současné době komunikujeme s americkou stranou v součinnosti s americkou ambasádou. Zářijová trasa konvoje je předmětem společných jednání,“ řekla deníku mluvčí generálního štábu Magda Dvořáková.

Konvoj zamíří do Maďarska, dá se tedy zhruba odhadnout, kudy projede. Logická cesta by byla po dálnici D5 z Rozvadova do Prahy a poté po D1 do Brna, následně do Bratislavy a Maďarska. Jakmile bude trasa, o které právě Češi s Američany jednají, jasná, musí ji schválit i vláda.

Potíže?

Jestli odpůrci při jarním průjezdu Američanů Českem vyčerpali síly nebo ne, to se ukáže. Zatím ale potíže na dohled nejsou. „Zatím máme informace, že dragouni projedou bez zbytečných zastávek, s čímž nemáme problém,“ řekl deníku poslanec Alexandr Černý (KSČM).

1940 ( 30. července 2015 10:21 )

Rakušáci si nevolí debily jako my a tak na nějaké NATO zvysoka se.ou !

mandat ( 30. července 2015 06:56 )

Banky ovladaji zidaci, cizinci se roztahuji,staci se odivat do lekaren,tam jsou Rusove a Ukrajinci, klenotnictvi v centru Prahy patri Ruskym zidum,ktery ani nemluvi cesky a ignoruji ceske zakazniky.V obchodech jsou jen prodavacky z vychodu, od Ukrajiny az po Mongolsko.Prostituci a drogy ovladaji rusove a Arabaci.Turci take dovazi drogy a Azijati rozhazuji site vsemi smery.Uz je v CR vic nez chaos.Kriminalni Americani vyucuji anglictinu,nemaji potrebne pedagogicke vzdelani,nejsou provereny trestni rejstrik a vesele uci i soukrome a Financni urad nevidi zadne dane, vsechno si nacpou do vlastni kapsy a honi mlade Ukrajinky a Rusky.Tohle je mozne jen v Cechach.Turistu ubyva,kdyz se podivate na statistiku, kolik bylo naprikald Nemcu v Praze v r. 2000 a dnes,tak se vse snizilo na polovinu.A nikdo se tim nezabyva, vse je predrazene,hotely spinave,servis katastrofalni a jeste se turisti okradaji.Ceska republika ma hroznou povest.Dari se tam jen kriminalnikum.

mandat ( 30. července 2015 06:47 )

Presne tak.

tgbg ( 29. července 2015 20:04 )

Přijeďte hoši a zatočte s teroristickými rusáky.

fojtikovic ( 29. července 2015 19:16 )

Veronika Petrováyvadil je neškodnej ***.

Zobrazit celou diskusi