Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střelba ve Washingtonu: Sebevražda před budovou Kongresu?!

Autor: ČTK - 
11. dubna 2015
20:52

V americkém Washingtonu se střílelo přímo před budovou Kongresu! Blíže neupřesněná osoba zde patrně spáchala sebevraždu.

Budova Kapitolu, sídla amerického Kongresu, byla dnes uzavřena, informovaly světové tiskové agentury s odvoláním na mluvčího šéfa Sněmovny reprezentantů republikána Johna Boehnera.

"V tuto chvíli nemáme žádné náznaky toho, že by mělo jít o terorismus," citovala televizní stanice NBC News nejmenovaného amerického představitele. "Policie uzavřela budovu Kapitolu a návštěvnického centra kvůli potenciální bezpečnostní hrozbě," uvedla policejní mluvčí Kimberly Schneiderová. "Nikdo nebude moci do budovy vstoupit ani z ní odejít," dodala.

Podle zpráv na komunitní síti Twitter na místě došlo ke střelbě, objevily se i zvěsti, že policie prověřuje podezřelý balíček a uzavřeli kvůli tomu několik ulic v okolí. Podle amerických médií byl záhadný balíček zavazadlem zanechaným na místě osobou, která sebevraždu spáchala.

Policejní mluvčí později doplnila, že oběť střelbou zasáhla sama sebe. Neuvedla ale již, zda šlo o muže či ženu. Rovněž nebylo jasné, jestli dotyčný střelbu nepřežil, či zda byl jen zraněný.

K incidentu došlo o víkendu, a navíc Kongres tento týden nezasedal, takže ve městě je údajně jen velmi malé množství zákonodárců. Do Washingtonu dorazí až v pondělí.

fotrpjotr ( 12. dubna 2015 02:08 )

Nalezený "sebevrah" měl spoutané ruce za zády a čistý průstřel vpředu v čele.

majojo ( 11. dubna 2015 21:34 )

Ale jakýpak zpacifikovali - přes držku normálně dostal a do lochu půjde minimálně na 200 let, jak je v kraji zvykem.

Zobrazit celou diskusi