Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Opilec chtěl popravit svou družku a její tetu: Střílel na ně jateční pistolí

Autor: Jiří Krušina - 
13. dubna 2015
14:50

V holý boj o život se změnil pobyt Nadi (44) a její tety (57) na chalupě v Nových Dvorech u Kružberku. Na ženy v noci na pondělí zaútočil Naďčin podnapilý druh Jirka (55). Střílel po nich jateční pistolí. Zraněné ženy přežily díky pomoci sousedů.

Dvacet let za mřížemi hrozí nezaměstnanému Ostravákovi Jirkovi. Ten v chalupě na samotě u přehrady Kružberk zaútočil na družku a její tetu jateční pistolí. „Muž nejprve s poškozenými požíval alkohol. Obě ženy měl fyzicky napadnout v době, kdy už spaly. Užít měl jateční pistoli. Došlo k několika výstřelům,“ řekla policistka Gabriela Holčáková.

Ženy zachránili mladí sousedé. „Večer jsme slyšeli křik a volání o pomoc. Občas pili, ale zlí nebyli. Dole stála Naďa s tetou. Měly rozbité hlavy. Řekly nám, že po nich Jirka střílel. Schovali jsme je u nás, zamkli a přivolali policii,“ řekla mladá sousedka.

Opilý Jirka sedl do starého osobáku a rozhodl se ujet do lesů. Policisté jej našli a v poutech odvezli na služebnu. „Byl podán podnět na jeho vzetí do vazby. Muž je stíhán ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu,“ dodala Holčáková.

Obě ženy při útoku utrpěly závažná zranění. Dle policie se budou léčit několik týdnů. „Ta teta omdlévala. Musela jsem ji několikrát proplácat po tváři. Leží v opavské nemocnici,“ dodala sousedka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání