Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tři školačky utekly do Sýrie: Chtějí se stát manželkami džihádistů

Tři školačky, které se chtějí stát manželkami džihádistů, zachytil kamerový systém na letišti.
Tři školačky, které se chtějí stát manželkami džihádistů, zachytil kamerový systém na letišti.  (Autor: Twitter)
Autor: mb - 
20. února 2015
16:28

Tři mladé dívky z východního Londýna zřejmě prchly do Sýrie k řezníkům z Islámského státu! Studentky pobláznila propaganda džihádistů a nejspíš se chtějí vdát za fanatiky! Scotland Yard je nyní poslední naděje zoufalých rodičů školaček – podaří se dívky chytit ještě předtím, než dorazí do Sýrie?

Holčiny byly spatřeny naposledy v úterý – rodičům řekly, že se jdou projít, ale již se nevrátily a místo toho odcestovaly z letiště Gatwick do Turecka, odkud mají v plánu překročit hranici přímo do doupěte islamistů v Sýrii! Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) a jejich 15letá kamarádka, jejíž jméno na přání rodiny zveřejněno nebylo, svůj útěk nejspíše pečlivě plánovaly.

Rodiče si zoufají

Rodiny školaček jsou v šoku a jen doufají, že se policistům ze Scotland Yardu podaří holky najít a vrátit bezpečně do Británie. „Máme velké obavy o bezpečnost dívek, prosíme veřejnost o pomoc,“ prohlásil šéf protiteroristické jednotky Scotland Yardu Richard Walton. „Naší prioritou je nyní vrátit děti bezpečně rodičům. Jakmile se dostanou na území Islámského státu, přijdou o možnost vrátit se bezpečně domů. Jejich život budou ovládat islamisté a šance na jejich záchranu pak bude mizivá,“ dodal policista.

Kamarádky ve škole dívky popsaly jako bezproblémové a inteligentní, do spárů islamistů je nejspíše nalákala jejich společná známá, která je již údajně v Sýrii.

vlasticka ( 21. února 2015 18:38 )

Děti? Štětky.

ikolop ( 21. února 2015 09:20 )

Kramný je téměř jistě vrah, ale nemusíš z toho tak vyšilovat.

ikolop ( 21. února 2015 09:19 )

ano, bohužel

ikolop ( 21. února 2015 09:18 )

ikolop ( 21. února 2015 09:18 )

Zobrazit celou diskusi