Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matka porodila na záchodku ve vlaku: Omdlela a dítě propadlo na koleje!

Miminko se v Indii narodilo ve vlaku (ilustrační foto)
Miminko se v Indii narodilo ve vlaku (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
18. února 2015
07:24

K nevídané situaci došlo na indické dráze. Teprve 22letá matka tam údajně porodila na záchodku ve vlakové soupravě, jenže ztratila při porodu vědomí a novorozenec propadl na kolejiště. Tenhle dramatický příběh má však překvapivě šťastný konec!

Indické novorozeně přežilo za dramatických okolností vlastní příchod na svět – narodilo se matce, která ztratila vědomí, na záchodku železničního vagónu a propadlo se jeho výpustí až do kolejiště.

Vlak se následně rozjel, ale dítěti se naštěstí nic nestalo, informovala s odvoláním na informace místní policie agentura AFP. Dvaadvacetiletá matka pocítila ve vlaku mířícího do města Hanumangarh na západě země velké bolesti a odebrala se na záchod, kde porodila zdravého chlapce. Po porodu omdlela a až poté ji na záchodku našli její příbuzní, kteří ji začali hledat poté, co se dlouho nevracela.

Dítě v kolejišti našel strážce trati, který okamžitě zalarmoval policii. U ní se také s miminkem shledali i šokovaní rodiče, kteří už nepočítali s tím, že najdou novorozeně živé.

hahapch ( 16. září 2017 02:29 )

Dítě mohlo přežít i když bylo spojeno s matkou, kdyby spadlo rovnou na zem tak z té výšky nepřežije, nebo těžce zraněné, muselo být spojeno a tím se zamezilo pádu z velké výšky, drželo ve vzduchu na pupeční šnůře a po odpojení placenty jen žuchlo z malé výšky na zem což se mu nic nestalo a potom se vlak rozjel

e.44 ( 18. února 2015 10:14 )

Tak kdyby se vlak rozjel v okamžiku kdy bylo dítě ještě spojeno s matkou, tak by dítě určitě nepřežilo. Šlo pravděpodobně o překotný porod při kterém se může placenta oddělit a vyloučit prakticky okamžitě po porod.

1pravda1 ( 18. února 2015 10:04 )

Dítě je s matkou spojeno placentou s pupeční šňůrou - pokud se sňůra nepřestřihne, tak je dítě spojeno s placentou ještě asi dvacet minut než vyjde z těla i placenta, která se pomalu odlučuje od dělohy. Takže je možné, že dítě drželo na pupeční šňůře, záleží na tom, za jak dlouho se vlak rozjel.

tetahb ( 18. února 2015 08:05 )

To až bude jednou vyprávět, jak hned po narození spadl do pořádných sr....

Zobrazit celou diskusi