Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Slovenské referendum o homosexuálech neplatí: Přišlo málo lidí!

Slovenské referendum o ochraně rodiny, které se týkalo zejména otázek ohledně homosexuálů, není podle předběžných informací platné.
 (Autor: EPA)
Autor: shp - 
7. února 2015
22:55

Slovenské referendum o ochraně rodiny, které se týkalo zejména otázek ohledně homosexuálů, není platné. Pro web listu Deník N to uvedl člen ústřední referendové komise Martin Poliačik. Účast byla podle něj zhruba třicetiprocentní.

Pro jeho platnost byla přitom zapotřebí větší než padesátiprocentní účast. „Referendum zkrachovalo na nízké účasti,“ uvedl Poliačik s odvoláním se na vlastní informace z jednotlivých regionů. „Účast odhaduji na 30 procent,“ dodal.

Referendum o ochraně rodiny probíhalo na Slovensku v 4 942 okrscích až do desáté hodiny večerní. Lidí přišlo více na vesnicích, než ve městech. Přesně jak průzkumy předpokládaly.

Slováci se mohli vyjádřit ke třem otázkám. Vedle otázky týkající se zákazu adopcí a následné výchovy dětí osobami stejného pohlaví šlo o návrh, aby se manželstvím nemohlo označovat žádné jiné soužití osob kromě svazku muže a ženy.

Třetí bod se týkal toho, aby školy nemohly vyžadovat účast žáků na vyučování v oblasti sexuální výchovy nebo eutanazie. Oficiální výsledky sčítání referenda budou známy až v neděli ráno.

zdenios ( 8. února 2015 07:55 )

Když by lidé dostali možnost něco zvrátit, tak přijdou. Takhle jen šlo o názor či anketní test. A to je podle mne pro Referendum málo. Registr účastníků voleb by pak měla být ihned skartována.

zdenios ( 8. února 2015 07:40 )

Když už jde o "ANO" čo "NE", tak by jedno z toho mělo být posvěceno státem a lidé by pak k volbě přišli vyjádřit "OPAK" nebo i souhlas. Takže Ti co by nepřišli, automaticky souhlasí se státním návrhem a může jim to být i jedno, že. Já si myslím, že by mohlo být až 4-členné manželství, velká rodina gayů a lesbiček. A taková rodina by mohla mít habaděj dětí. Stejně tak by to mohlo být i 3-členné navíc v případě, že jeden partner je bisexuální. Zkrátka: když už, tak už. Dnes už hranice staví jen staré kultovní kultury a chtěli by nás vyvraždit !!!

Zobrazit celou diskusi