Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Syn pilota letadla smrti: Neví, že táta je mrtvý!

Autor: so - 
2. ledna 2015
06:05

Zatímco záchranáři pátrají po obětech nehody airbusu Indonesia AirAsia, pozůstalí se vyrovnávají s tragédií. Pilotův syn stále neví, že otec zemřel. Myslí si, že je v práci.

Kapitán Iriyanto, který pilotoval nedělní let QZ8501 a spolu se 161 lidmi ho pohřbil v Jávském moři, má syna Aryu Galiha Gegaru (8). Rodina stále neměla to srdce chlapci říci, že už svého milovaného taťku nikdy neuvidí.

„On o té tragédii nic neví. Dáváme pozor, aby neviděl televizi. Myslí si, že tatínek je stále v práci a brzy se vrátí domů. Nevím, jak mu vysvětlíme, že se otec už nikdy na prahu domu neobjeví. Chce to čas. Ale Arya pořád pláče a po otci se mu už teď stýská,“ uvedl pilotův bratr Budi Sutiono.

Záchranáři se stále potýkají s nepřízní počasí. Práci jim komplikuje silný déšť a mořské proudy. Z moře poblíž ostrova Borneo se od úterka, kdy pátrací týmy začaly nacházet kusy vraku a těla obětí, podařilo vytáhnout devět ze 162 lidí, kteří byli na palubě letadla.

Kvůli špatnému počasí ale nemohly opakovaně vzlétnout vrtulníky, nasazeni nemohli být ani potápěči a silné mořské proudění odnáší trosky letounu. Námořnictvo do oblasti vyslalo bezposádkovou miniponorku, která pomáhá hledat černé skříňky zaznamenávající nejdůležitější informace o letu. „Soustředíme se na nalezení trupu letadla,“ uvedl mluvčí indonéského letectva.

lunatic ( 2. ledna 2015 06:14 )

Pokud je i ve svých 8-mi letech tento hoch tak mdlého rozumu,tak se pilotem,jako zesnulý otec rozhodně nestane;pokud rodiče globálně ochraňují své potomky před všelikerými nástrahami každodenního života,tak poškozují pouze a především je,tzn.děti ...

Zobrazit celou diskusi