Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

6 scénářů zkázy: Experti se dohadují o příčinách neštěstí letu QZ8501

  • Autor: kat - 
    4. 1. 2015
    13:58

    Černé skříňky airbusu, který se před týdnem zřítil do moře, se stále nenašly. Než budou vyzvednuty a dekódovány, mají experti prostor spekulovat. Tohle jsou některé ze scénářů, které ke katastrofě mohly vést!

  • 1.Druhý bermudský trojúhelník

    Bermůdský trojúhelník Bermůdský trojúhelník | Archiv Blesk.cz

    Podle ameriské televize Fox News v oblasti existuje druhý bermudský trojúhelník, místní mu prý říkají »dračí trojúhelník«. Ve vyznačené oblasti havarovalo či zmizelo už pět letadel, tisíce dalších však proletěly bez problému (což ostatně nad bermudským trojúhelníkem také).

  • 2.Sebevražda ze žalu

    Ačkoliv měl kapitán Iriyanto nalétáno přes 20 tisíc hodin a dokonce pilotoval stíhačku F-16, nehodě letu QZ8501 zabránit nedokázal. Ačkoliv měl kapitán Iriyanto nalétáno přes 20 tisíc hodin a dokonce pilotoval stíhačku F-16, nehodě letu QZ8501 zabránit nedokázal. | archiv Blesku

    Pár dní před osudným letem přišel pilot Iriyanto o bratra, zemřel na cukrovku. Poslal stroj s dalšími 161 lidmi k zemi v rámci sebevraždy ze žalu? Žádné další okolnosti tomu nenasvědčují, kapitán Iriyanto měl malého synka, kvůli kterému chtěl jistě žít dál.

  • 3.Útok hackerů

    Pátrání po letadle, které se ztratilo na trase Surabaya - Singapur Pátrání po letadle, které se ztratilo na trase Surabaya - Singapur | Reuters

    Válka mezi hackery z USA a Severní Koreje zuří dál. Korejci se údajně nabourali do systémů americké společnosti Sony a posléze obvinili USA ze způsobení výpadku internetu v KLDR. Napadli snad počítačoví kriminálníci i systémy letu QZ8501? Podle stránky heavy.com se hackeři běžně pokoušejí řídit velká letadla na dálku jako drony.

  • 4.Teroristický útok

    Pátrání po letadle, které se ztratilo na trase Surabaya - Singapur Pátrání po letadle, které se ztratilo na trase Surabaya - Singapur | EPA

    Internetem se šířila i zpráva o tom, že jistý čínský blogger katastrofu předpověděl 13 dní dopředu. Z teroristického útoku obviňoval organizaci Černá ruka, která se prý snaží zdiskreditovat leteckou společnost AirAsia. Pravost »věštby« je ovšem mnohými zpochybňována.

  • 5. Hospodářské spiknutí

    2198013:gallery:true:true

    Poté, co dvě tragédie společnosti Malaysian Airlines dostaly firmu do finančních potíží a hrozí jí bankrot, snaží se někdo stejným způsobem zlikvidovat nízkonákladovou společnost AirAsia.

  • 6.Bomba

    Speciální pátrací tým se nyní bude pokoušet pořídit záběry nalezených předmětů pomocí dálkově ovládaného podmořského zařízení Speciální pátrací tým se nyní bude pokoušet pořídit záběry nalezených předmětů pomocí dálkově ovládaného podmořského zařízení | Reuters

    Odborníci mají pochopitelně méně dramatické, ale zato reálnější teorie. Víceméně se shodují na tom, že primární příčinou pádu letadla bylo špatné počasí. „Samo o sobě ještě žádné letadlo k zemi neposlalo,“ popsala letecká expertka Sylvia Wrigley. Orbodníci se proto přiklánějí k verzi, že pilot v bouři buď moc pomalu letěl, nebo příliš příkře stoupal, případně moc ostře změnil kurs. Záhadou zůstává, proč nevyslal žádný tísňový signál. To by totiž mohlo znamenat, že na palubě skutečně explodovala bomba! Letadlo sice ve vzduchu neroztrhala, na zničení hydraulických systémů by ale stačit mohla... Vše jsou ovšem zatím jen spekulace, pravdu odhalí až černé skříňky.

annakarenina ( 4. ledna 2015 19:27 )

AirAsia dosud nemela zadnou nehodu. Piloti byli zkuseni. Letadlo zanovni a po technicke prohlidce.

nojasne ( 4. ledna 2015 17:11 )

A proto se letadlo zřítilo. Protože nebylo pondělí, ale neděle.

krakonos500... ( 4. ledna 2015 16:34 )

Zablibole, ty musíš dělat rodičům radost!

zabibol ( 4. ledna 2015 16:21 )

 Rusáci potřebují odpoutat pozornost světa od masakrů civilistů na Ukrajině. Tak padají letadla. Dva hlupáci z prognostického ústavu jim také věrně slouží.

dietr ( 4. ledna 2015 15:08 )

vlítli do bouřky a blesky už si s nmi poradily, bohatější společnosti to berou okolo

Zobrazit celou diskusi