Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Postřelený Lukáš promluvil: Jak mu strážník popravil mladšího bráchu!

Autor: simao - 
27. prosince 2014
20:05

Jeho mladšího bráchu zabil strážník Pavel K. Lukáš S. stále ještě leží v nemocnici na Jednotce intenzivní péče. Je mimo ohrožení života a v Krimi zprávách FTV Prima popsal, co se dělo osudnou noc před klubem ve Vysokém Mýtě. A jaká byla poslední slova jeho bratra Radka.

Radek S. vykrvácel na místě, jeho bratr Lukáše S. odvezla záchranka. V Krimi zprávách FTV Prima Lukáš S. zavzpomínal, co se před klubem, kam nechtěli pustit opilého strážníka Pavla K., semlelo.

"Já jsem mu říkal, ať počká, že mu jedou kolegové. Ať vysvětlí, proč nám vystříkal celou diskotéku slzným plynem. Na to vytáhl zbraň a začal mi mířit na hlavu. A řekl - na to si moc dobře pamatuju - Chlapče, běž domů, nebo tě zastřelím. A já v domnění toho, že to neudělá a že je to plynová zbraň, tak jsem s ním v klidu mluvil. Vystřelil, já jsem se povalil na zem, držel jsem se v tříslech, kam mi vlítla kulka," řekl Primě Lukáš S., který je synem kameramana právě z této televize.

"Pak jsem slyšel mladšího bratra, který křičel ´Nech ho, já mu pomůžu, Nech ho, nech ho´," pokračoval Lukáš S. Radek mu běžel na pomoc, stálo ho to život. Městský strážník Pavel K. ho zabil, teď kvůli tomu sedí ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest. 

"Běžel ke mně. Slyšel jsem výstřel, to zpomalil v běhu," popsal děsivý okamžik Lukáš. Pak přišla druhá kulka. "To okamžitě spadnul vedle mě. Přišlo mi to jak poprava. Když se trefíte jednou, ten člověk zpomalí, pomalinku padá, nejde proti vám, neběží k vám, tak přece nestřílíte podruhý. To byla poprava," řekl Lukáš o incidentu, při kterém přišel o bráchu.

V pardubické nemocnici podstoupil Lukáš náročnou desetihodinovou operaci. Je naštěstí již mimo ohrožení života. "Má obrovské bolesti, je pod analgetikama," uvedl v Krimi zprávách Radkův a Lukášův otec Roman S.

Video Soud rozhodl o tom, že strážník Pavel K. putoval do vazby - Blesk - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

andula1 ( 29. prosince 2014 16:07 )

a po mém je cijankály a basta,,,magore

ruru145 ( 29. prosince 2014 00:25 )

Jestli to nebylo náhodou tak, že se u vchodu nepohodli ze světskými (ochrankou) která je pak napadla. Tak jeden od policajtů se bránil slzákem - Blesk na to že tam hodili slzný granát. Vzhledem k tomu že vyhlášený rváči měli převahu, tak policajti začali utíkat. Strážník věděl, že těm hovadům už neuteče, tak začal pro výstrahu střílet do vzduchu a když se ty dementi ani tak nezastavili, tak začal mířit na nohy a trefil tříslo. Výpovědi té povedené rodinky se dost rozcházejí, tak uvidíme. Jinak mě zaráží, jak tatínek pořád vystupuje v TV (ani Rychtář by se nemusel stydět) a je aktivní na FB místo toho aby truchlil.

frantaklika ( 28. prosince 2014 21:41 )

jeden z důvodů proč se už léta neúčastním organizované tzv. zábavy. Už to že tam mají početnou ochranku věstí problémové prostředí, které nakonec vždy vyústí v krveprolití. O tzv. profesionalitě ochranek si umíme každý udělat představu, tím se nezastávám hlupáka strážníka, který aniž by byl ve službě tahá mezi magory (včetně členů ochranky) kvér.

vog.ht...... ( 28. prosince 2014 20:31 )

Výsledný efekt je úplně stejný.

gogo ( 28. prosince 2014 20:28 )

Neposuzuji, zda se jedná o zločin či nikoliv, ale to, že se jedná o vraždu, ne o popravu..

Zobrazit celou diskusi