Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Roman S., který zneškodnil vraždícího strážníka: Dojemný vzkaz zastřelenému bráškovi!

Autor: shp - 
23. prosince 2014
18:56

To on, Roman S. (28), zabránil dalšímu vraždění, když vykopl neřádovi s odznakem zbraň, kterou popravil jeho bratra. Městský strážník Pavel K. (43) s ní před diskotékou ve Vysokém Mýtě zastřelil Radka S. (†21) a postřelil jeho bratra Lukáše (25), který leží s vážnými zraněními v nemocnici. Roman teď napsal Radkovi na sociální síti dojemný vzkaz.

„On prostě věděl jak nás rozesmát. Brácho, miluju tě a navždy mi zůstaneš v srdci,“ napsal Roman na Facebook k fotce usměvavého Radka. Na svého sourozence nedal dopustit a teď mu velmi chybí.

Soud dnes střílejícího strážníka městské policie poslal do vazby. „Důvody vazby jsou, aby obviněný neutekl nebo se neskrýval a aby nepůsobil na dosud nevyslechnuté svědky,“ řekla krajská policejní mluvčí Markéta Janovská.

Pavel je obviněn z dvojnásobného pokusu o vraždu, za který mu hrozí 15 až 20 let vězení. „Skutky šly bezprostředně po sobě, na základě jednoho jeden člověk zemřel. Kvalifikace činu je po dohodě se státním zástupcem,“ uvedla policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

Strážník se společně se svým kolegou a dalším kumpánem vydali na diskotéku ve Vysokém Mýtě. Snažili se dostat dovnitř na služební průkazy, ale marně. Nevpustili je. Strážník pod vlivem alkoholu pak jako pomstu vhodil do klubu slzný granát.

Barman Radek a vyhazovač Lukáš zavolali policii a za grázly se vydali na vlastní pěst. Radkovi se to stalo osudným, šmejd s odznakem ho šestkrát střelil. Když se mu Lukáš snažil pomoci, střelil ho také.

Silným kopem strážníka odzbrojil až právě Roman. Radek na střelné zranění zemřel, Lukáš je po operaci, Pavel ho zasáhl do žaludku, ledviny a prostřelil mu i tepnu.

Sám Roman dnes popsal celou událost TV Prima „Ozvaly se dva výstřely. Všichni lehli na zem. Mysleli jsme si, že je to plynová pistole,“ prohlásil. Jenže nebyla. „Vyběhli jsme ven, ozvala se jedna rána, k zemi padl jeden brácha, pak druhá a k zemi se skácel druhý,“ pokračoval v slzách.

Strčil jsem do střelce, chvíli mě chytil ten druhý, asi jeho brácha. Nastříkal mi pepřák do očí. Dělal jsem pak chvíli mrtvého. Potom jsem běžel za bráchy. Lukáš mi řekl, že ho to bolí, ale ať zachráním Radka. Nešlo to,“ uzavřel Roman s pláčem.

arismendo ( 28. prosince 2014 12:44 )

To je super svinstvo strážník se bude válet za naše prachy v podobě daní to je opravdu trest ,pár včeliček by měl dostat u zdi ,to by byl trest a zabavit veškerý majetek a dát jako odškodné ,moc dobře věděl co dělá ,pro jistotu bych být tím městem městskou zrušil ,je totiž placená z rozpočtu města škoda peněz .

kozel123 ( 24. prosince 2014 16:51 )

Díky za každýho mrtvýho vyhazovače, kteří se rekrutují převážně z řad kriminálníků

catherin4 ( 24. prosince 2014 11:42 )

 Takto to dopadne, ked sa stretne banda tupcov. Ako ten straznik tiez nebol kompletny, trepat sa na diskoteku medzi deti v jeho veku a robit tam vytrznosti. Ti mladi bratia si zas mysleli ze su akcni hrdinovia z filmov a nahanat zbranou sa vyhrazajuceho ozrateho paka tiez nemoze sudny clovek. Vsak na to aj doplatili.

prycsvladou ( 24. prosince 2014 10:58 )

 roman ktery zneskodnil.muhehe vzdyt byl zasra-nej jako jetel.radsi delal mrtveho kdyz po nem strikl kasrem boze vy jste v tom blesku dementi

sores ( 24. prosince 2014 09:42 )

Policajtskýmu hova.du smrt za smrt! Udělal i z rodičů doživotní nešťastníky a trpitele. Není horší bolest na světě, než dívat se do hrobu svému dítěti a přežít ho,brrr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání