Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec zastřeleného Radka: Byla to poprava! Strážník mu přiložil pistoli k hlavě!

Autor: Pavel Schuster, Jitka Pecharová - 
23. prosince 2014
05:00

Poprava. Tak popsal Roman S. smrt svého syna Radka. Opilý strážník Pavel K. (43) po potyčce zastřelil barmana Radka (†23) a jeho bráchu Lukáše (25) poslal do nemocnice.

Strážník městské policie Pavel K. (43), jeho bratr Vlastimil, taktéž strážník, a další kamarád, údajně státní policista, se v noci ze soboty na neděli chtěli na služební průkazy v rámci „policejní akce“ dostat do klubu.

Ochranka je dovnitř bez zaplacení nepustila. Aby se pomstili, do klubu vhodili slzný granát a utekli. Do pronásledování se pustili bratři Radek a Lukáš S. „Když na ně kluci zařvali, otočili se a dvakrát vystřelili,“ popisuje zdrcený táta. Napoprvé se netrefili.

Video Detaily hrůzy v Mýtě: Strážník střílel po bratrech, jednoho zabil - Pavel Schuster, David Malík, Markéta Wolfová
Video se připravuje ...

Oba bráchové grázly dobíhají a chytají je. „Radek říká stůj, to si vyřídíš s policií. Strážník prý vykřikl, že on je tam zákon. Ten jeden (Vlastimil) vyndal slzák a začal stříkat. Radek se otočil k Lukášovi, jenže v tu chvíli ten strážník (Pavel) vytáhl pistoli, přiložil mu ji zezadu a střelil ho do ledviny. Pak mu ji dal k hlavě a vystřelil znovu,“ popisuje táta.

Ke zraněnému bráchovi se ohýbá Lukáš, aby mu pomohl. Strážník »hrdina« mačká spoušť znovu – trefí Lukáše do podbřišku. „To už běžel Roman. Směrem k němu šlo taky několik výstřelů. Shýbl se k Ráďovi. Říkal mi: »Strčil jsem mu prst do rány, nemohl jsem to ucpat, krev stříkala všude okolo,«“ říká táta.

Tátu obětí šokovalo chování přivolaných policistů. „Když přijeli na místo, zeptali se: ‚Tak co se tady stalo, kolegové?‘ Pak chtěli začít poutat Romana. Ten jim ale řekl, že on pomáhá, že ti, co stříleli, jsou ti druzí,“ popisuje otec tří bratrů.

Jedním dechem a rozklepaným hlasem dodává: „Zachoval se perfektně, já jsem na něho hrozně pyšnej.“

Bouchačku měl vždy u sebe

Sousedé, kteří znají Pavla K. i jeho bráchu Vlastimila od malička, si myslí, že za jejich chabým jednáním je těžké dětství. „Starala se o ně babička. Máma od nich odešla, pak dostala cukrovku a přišla o nohu, teď je v domově,“ říká jeden z místních.

Pavla zná coby malého neposedného sígra. „Asi mu ruplo v bedně. Bouchačku bohužel měl vždycky u sebe. A jestli byl opilý, tak se nedivím,“ přiznává místní.

Strážníka Pavla K. policie v pondělí v Pardubicích obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu. Podle právníka rodiny napadených bratrů Pavla Jelínka poté odmítl vypovídat. Dnes soud zřejmě rozhodne o vazbě. Muži hrozí až výjimečný trest.

disk ( 24. prosince 2014 09:04 )

u městské policie je výsluha? Jano Jano........

andula1 ( 23. prosince 2014 14:18 )

psychina a chocholoušek zaručeně.....

andula1 ( 23. prosince 2014 14:15 )

kdyby jenom blázen,potrefený pablb....dement a idiot v jedné podobě

andula1 ( 23. prosince 2014 14:14 )

to je doopravdy dement největší na této diskuzi,IQ houpacího koně,případ do šaškecu

andula1 ( 23. prosince 2014 14:12 )

tam bydlí českýxindl

Zobrazit celou diskusi