Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dvě dívky na plesu v Třeboni vypily jed v kole: Otrávená zvracela krev!

Autor: Vlaďka Hradská - 
24. listopadu 2014
21:59

Smrtí mladé ženy (21) téměř skončil maturitní ples, který se konal v Třeboni. Nešťastnice vypila kolu, do které ji někdo nalil jedovatou látku. Druhá žena (33) otrávený koktejl vyplivla.

Ples pořádala obchodní akademie v třeboňském kulturním domě Roháč. Bavilo se tu asi 600 návštěvníků, ples prý byl velmi bujarý. Bavily se i dvě ženy, kterým po půlnoci zřejmě někdo namíchal do pití nebezpečnou chemikálii. Podle webu TN.cz se jednalo o čistící prostředek, který byl jednou z výher v tombole.

Zatímco starší z nich skončila na pohotovosti poté, co nápoj hned vyplivla, druhá ke konci plesu v bolestech zvracela až krev.

Skončila s poleptanými orgány na specializovaném pracovišti českobudějovické nemocnice.

Všichni mlčí

„Policie tu byla celou sobotu. Prohledali úplně všechno. Dnes máme taneční a zítra další akci,“ řekl provozní vedoucí Roháče Jan Záruba. Jak se Blesku podařilo zjistit, policie prohledávala objekt s vycvičeným psem ještě v pondělí.

Kriminalisté mluvili i s maturanty. „Policie byla ve škole a vyptávala se nás. Nemůžeme o tom ale mluvit,“ potvrdily oslovené studentky.

Výzva policie

Podle jedné z verzí nasypal někdo ženám do pití čistič odpadů s kyselinou sírovou. To ale policie nepotvrdila.

„Zatím není jasné, jak se chemikálie do pití dostala. Nevíme, zda šlo o nešťastnou náhodu, záměr, nepochopitelný vtip. Uvítáme každou informaci,“ vyzval policejní mluvčí Jiří Matzner.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi