Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Manžele zabil plyn: Zemřeli kvůli karmě a dokonale těsnícím oknům?!

Brtnice na Jihlavsku: V této bývalé zemědělské bytovce panuje nyní strach.
Brtnice na Jihlavsku: V této bývalé zemědělské bytovce panuje nyní strach.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: čad - 
24. listopadu 2014
05:29

Strach panuje v bytovce v Brtnici na Jihlavsku. Oxid uhelnatý z průtokového ohřívače vody tam totiž usmrtil dvojici důchodců Jiřího a Janu K. (†62 a †64). Paní Jana zemřela ve čtvrtek, pan Jiří den po své manželce...

Ve čtvrtek zalarmoval jihlavské záchranáře pan Jiří. „V koupelně nalezl svoji ženu bez známek života,“ informovala Blesk policejní mluvčí Jana Kroutilová. Marné byly pokusy záchranářů ženu oživit. Pitva o den později prokázala, že zabíjel oxid uhelnatý.

„Když se to kriminalisté v pátek odpoledne dozvěděli, okamžitě do Brtnice vyrazili. Bohužel, dveře bytu už museli nechat násilím otevřít. Na zemi našli Jiřího K. rovněž bez známek života,“ dodala policejní mluvčí. Podle ní ho také zabil oxid.

„Tak vidíte, tady se povídá, že Jirka neunesl Jany smrt a vzal si život, a on ho taky otrávil ten kotel,“ vyprávěl Blesku muž ze sousedství. Ten je přesvědčen, že za smrt obou důchodců mohou nově vyměněná plastová okna. „Takhle v tom domě mohou dopadnout všichni, co tam bydlí. Ta okna jsou dokonale vzduchotěsná, když tam běží kotel nebo karma, je konec,“ popisoval už s očima plnýma slz.

sharka ( 24. února 2015 07:55 )

výměna oken za těsná je sice správná,ale lidi zapomínají investovat i do řízeného větrání...protože je nenapadne, že do té doby měli větrání neřízené a stálé...a protože mají o větracích jednotkách mínění- že jsou to paraziti,co jen žerou eletriku a berou jim ten jejich smrádek a teploučko, tak pak dopadnou,jak dopadnou...

clarabella ( 24. listopadu 2014 12:02 )

 To je teda sila. To se nepozna na těle hned, ze doslo k otrave? Treba podle nejakyho zabarveni kuze? Je to smutny, kdyz takto hloupe a zbytecne odejdou dva lide. A bude hur. Sezona zacina. Kdy se lidi pouci a zacnou si nechavat ty karmy/kotle kontrolovat?

cilek ( 24. listopadu 2014 06:41 )

Nemusíš hned nadávat, všeználku. Pokud jsou v bytě plynové spotřebiče, je nutno osadit okna se specielní úpravou, která zaručí dostatečný přísun čerstvého vzduchu i když jsou okna zavřená. Je to předepsáno a musí to ověřovat revizní technik při kontrole plynových spotřebičů. U nás to tak dělá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání