Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Praze zasahuje ÚOOZ: Přijeli si i pro Rittiga

Ivo Rittig se želízky na rukou: Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová se obávala, že může utéct
Ivo Rittig se želízky na rukou: Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová se obávala, že může utéct  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: dce - 
26. září 2014
10:55

V pátek ráno začala v Praze protimafiánská akce Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Policie zasahovala ve firmě Oleo Chemical, která spolupracovala i s firmami známého lobbisty Iva Rittiga. Několik osob bylo zadrženo, vše ostatní je ale zatím přísně tajné. Policie si přijela i pro Iva Rittiga, ten ale nejprvenebyl doma.

“Od rána zasahujeme v Praze, avšak podávat jakékoli informace si vyhradilo Vrchní státní zastupitelství, takže se náš útvar nebude k dané realizaci vyjadřovat,“ sdělil serveru lidovky.cz mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták.

Kauza se týká petrochemické společnosti Oleo Chemical. Šlo v ní o dodávky bionafty do pražského dopravního podniku. Česká Televize informovala, že zadrženi byli advokáti mimo jiné Karolína Babáková a David Michal ze společnosti MSB Legal, jejichž klientem je i Ivo Rittig. Někteří zadržení již byli obviněni. Celá akce probíhala na několika místech v Praze – policie z ÚOOZ provedla i několik domovních prohlídek.

“Úkony se týkají i pana Rittiga. Když přijeli, nebyl v místě bydliště, ale jakmile se o zásahu dozvěděl, potvrdil, že se dostaví,“ řekla serveru lidovky.cz dopoledne lobbistova advokátka z kanceláře MSB Legal Katarína Kožiaková Oboňová. Rittig se domů opravdu stavil a s policií začal spolupracovat. V celé kauze policie obvinila deset lidí, jména ale odmítla uvést.

andreslawicky ( 26. září 2014 14:30 )

Kdo se staral ty rudá kůže tak má ,můžeš mi poslat kontrolu z fin.úřadu jako někteří podobní blázni za 20 let jsem těch kontrol měl asi 50 a vždy s úsměvem nějaký ta pokuta ale drobné nic zdrcujícího

andreslawicky ( 26. září 2014 14:12 )

Jaká kauza co to meleš rozumný si z toho dělá srandu jako právě Rittig vždy se jen smál nikdy na něj nic neměli a nemají

andreslawicky ( 26. září 2014 14:03 )

A ty mozek používáš??

bumb ( 26. září 2014 14:00 )

Všichni co sem píšete jste ubozí a trapní blbečci,nevidíte si ani na špičku nosu.Používejte vy chudáci mozek!!!!!!

andreslawicky ( 26. září 2014 13:46 )

A jak znám Rittiga nebude dlouho trvat a někdo zakroutí někomu z té Babišovi smečky krkem počítám že ta jeho Monika si brzy užije i s tím ušatým parchantem Rittig ho varoval kdo neposlouchá varování nesmí se potom divit.A jestli půjde do vazby tak se mají u Burešů na co těšit

Zobrazit celou diskusi