Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zabili mi kamarádku, říká zdrcená Nora Fridrichová o tragické smrti reportérky ČT

Autor: Tomáš Koníček, Jan Doležal, Hana Zejdová - 
19. srpna 2014
11:58

Česká televize vyvěsila černý prapor. Tragický víkend na českých silnicích se stal osudným i pro redaktorku pořadu Reportéři ČT Janu Sotonovou (†28). Její smrt nejvíc zasáhla kolegyni Noru Fridrichovou (36).

»Křižovatka smrti« v Zámrsku na Orlickoústecku si vybrala další daň. Tentokrát se její obětí stala nadějná reportérka Jana Sotonová, se kterou při nedělní autonehodě v dopoledních hodinách zahynul i její milovaný bígl Marley.

Mladá reportérka seděla na místě spolujezdce ve stříbrné audině. jejíž řidič Pavel M. (28) podle policie nerespektoval značku STOP a vjel do křižovatky. Přehlédl při tom modrý VW Passat, který se řítil po hlavní cestě zprava. V passatu jelo pět lidí včetně dvou dětí a řidič neměl nejmenší šanci srážku odvrátit. Audinu trefi l přímo na pravé dveře, za nimiž seděla Jana... A za ní její věrný souputník Marley... Takže zatímco řidiči obou aut vyvázli jen s lehkými zraněními, mladá reportérka utrpěla mnohačetná poranění, jejichž následkům na místě podlehla.

Šok a slzy

Zpráva o její smrti včera na Kavčích horách hluboce zasáhla všechny její kolegy. „Proč zrovna ona, holka, která se tak srdnatě rvala za práva obyčejných lidí?“ ptali se všichni. Nezřídka někdo ukápl i slzu, třeba Nora Fridrichová, moderátorka pořadu 168 hodin. „V pátek jsme spolu ještě mluvily a domlouvaly jsme se, že se uvidíme na poradě… Ona byla velmi mladá, je to pro nás všechny v redakci velká tragédie. Mě to zdrtilo,“ přiznala Blesku se slzami v očích.

Marek Wollner (47), šéfredaktor reportážní publicistiky ČT

„Nemám vůbec slov, je to šílené a bude nám strašně, strašně chybět… Ačkoli se tváří v tvář některým událostem zdá všechno marné, musíme jet dál.“

Jan Moláček (42), reportér pořadu Reportéři ČT

„Ráno jsem se těšil, že vás pozvu k reportáži, kterou jsme natočili s Anetou Snopovou, ale teď mi připadá nezajímavá a malicherná... Tohle je mi hrozně líto...“

agent ( 21. srpna 2014 16:09 )

ty budeš asi pěkná krá-va

svatadala ( 21. srpna 2014 14:51 )

Bože, sedla do auta k blbci. Hlavně, že se má Fridrichová zase na čem přiživit. Ono nestačí, že odtáhla chlapa od rodiny, teď se zase bude angažovat při kecech o tragédii Sotonové. Je dost trapná.

jana999 ( 21. srpna 2014 09:20 )

já bych toto vůbec nezavírala ale dokonce života by měl bráchovi platit invalidní důchod

jana999 ( 21. srpna 2014 09:16 )

třeba to chtějí svíst na rusáky

jana999 ( 21. srpna 2014 09:13 )

a to ještě bylo štěstí, že ten idiot nezabil tu nevinnou rodinu s dětmi

Zobrazit celou diskusi