Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tragicky zesnulá reportérka měla velké srdce: Těmto lidem pomohla!

Autor: shp - 
19. srpna 2014
05:03

Byla nejenom profesionální reportérkou, ale i člověkem se srdcem na pravém místě! Jana Sotonová (†28), která tragicky zahynula při nedělní autonehodě na »křižovatce smrti«, během své kariéry pro Českou televizi pomohla hned několika lidem.

Mladá a krásná reportérka zemřela při autonehodě krátce před nedělním polednem. Jana seděla na místě spolujezdce ve stříbrném audi. Vůz řídil Pavel M. (28), který podle policistů nerespektoval stopku a u obce Zámrsk vjel do »křižovatky smrti«. Tak jí místní obyvatelé přezdívají.

Pavel přehlédl modrý volkswagen, který po hlavní silnici přijížděl na křižovatku zprava. V tomto voze sedělo pět lidí včetně dvou dětí. Řidič vozu nedokázal už srážce zabránit. „Byla tam jedna osoba zaklíněná na místě spolujezdce. Bylo nutné jí pomoci vyprošťovacím zařízením. Bohužel se ji ani přes déle trvající resuscitaci nepodařilo zachránit,“ řekl serveru tn.cz velitel zásahu Jan Nováček.

Během svého krátkého života stihla Jana Sotonová napáchat spoustu dobra. Úřednici Janě Slanařové pomohla vyhrát spor s Celní správou, která ji šikanovala a neprávem vyhodila z práce. Slanařová pak zůstala na dně, 16 let neměla práci ani příjmy. I díky Sotonové jí ale dal Ústavní soud za pravdu a úřednice se dočkala satisfakce.

Podívejte se na reportáže Jany Sotonové pro Českou televizi.

Dojemný byl osud autistického chlapečka, který se velmi sblížil se svým ošetřovatelem. Ten si k němu vytvořil citové pouto a ukázal mu život i mimo bílé zdi kojeneckého ústavu. Kvůli rozhodnutí úřadů však z něj byl chlapec přemístěn do vzdáleného zařízení, kde ho asistent nemohl navštěvovat.

Do všeho se ale vložila Sotonová, která oslovila několik úřadů a o věc se začala intenzivně zajímat. Díky tomu, že se dění vložila, se úřady rozhodly celou věc prošetřit. Chlapeček přitom nebyl jediný, komu pomáhala.

naidka ( 19. srpna 2014 15:41 )

nepleteš si to s pravopisem? Na vyjadřování žádná pravidla neexistují, každý se vyjadřuje jinak - podle toho, jak mu zobák narostl.

aliennn ( 19. srpna 2014 12:24 )

Mladého života je vždycky škoda, o to smutnější, že autor zrovna tohoto článku dokáže nasmolit takové hovadiny. Ale dost hanění, pojďme všichni napáchat nějaké to dobro...

kukuku ( 19. srpna 2014 11:31 )

Aby tu krávy jako Ty mohly naplno exhibovat ?

abcd.adcb ( 19. srpna 2014 11:31 )

Je to jen hovorový výraz, nic co by bylo určeno pravidly. To bys měl pochopit ty, pokud máš aspoň základku.

abcd.adcb ( 19. srpna 2014 11:30 )

A proč nemůže? Je to jen hovorový výraz, nic co by bylo určeno pravidly.

Zobrazit celou diskusi